Svečana ceremonija povodom obilježavanja 1. jula Dana policije FBiH

Svečana ceremonija povodom obilježavanja 1. jula Dana policije FBiH

SARAJEVO: U Centru za edukaciju, sport i rekreaciju ‘Safet Zajko’ odžana je svečana ceremonija povodom obilježavanja 1. jula Dana policije FBiH.

Ceremonija je obilježena postrojavanjem policijskih ešalona, taktičko-pokaznim vježbama, te predajom raporta Aljoši Čampari, federalnom ministru unutrašnjih poslova.

Minutom šutnje odata je počast stradalim policajcima, nakon čega su uslijedila obraćanja zvanica.

Na svečanosti su uručene i prigodne nagrade:
Policijska medalja za hrabrost posthumno je dodijeljena Mahiru Begiću, ubijenom pripadniku FUP-a, a zlatna policijska značka je dodijeljena Osmanu Mehmedagiću, direktoru Obavještajno-sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine.
Povodom Dana policije u FBiH zahvalnica za uspješnu saradnju uručena je i Općini Novi Grad Sarajevo i načelniku Semiru Efendiću.

-Federalni ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čampara izjavio je danas da se u Republici Srpskoj odustalo do formiranja rezervnog sastava policije pod pritiskom javnosti i međunarodne zajednice.

Previous Niče prva plantaža kestena u USK
Next IT inženjer nakon odlaska u Njemačku i pola godine rada, vratio se u Bosnu

You might also like

NAŠI DANI

Šarović: Predsjedništvo da zauzme jasan stav o Pelješkom i odlagalštu nuklearnog otpada na granici

Predsjednik SDS-a i ministar u državnom Vijeću ministara Mirko Šarović izjavio je danas u Banjoj Luci da nakon pristiglih potvrda iz Hrvatske da ova susjedna zemlja definitivno i pored protivljenja

NAŠI DANI

Denis Bećirović: Potrebno je da Hrvatska shvati da je Bosna i Hercegovina pomorska država

Iz hrvatske Vlade tvrde da neće odustati od gradnje Pelješkog mosta, koji bi povezao Dubrovačko-neretvansku županiju kopnenim putem sa ostatkom Hrvatske, bez obzira na upozorenja da bi taj most zatvorio pristup

NAŠI DANI

Tokom oktobra mjeseca oko 3.500 sarajevskih srednjoškolaca posjetilo Srebrenicu

  Posljednjeg dana oktobra ove godine završena je aktivnost Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo, koja se odnosila na posjetu učenika srednjih škola Memorijalnom centru Srebrenica-Potočari. U periodu