Kamen temeljac za novi pogon fabrike EDNA Metalworking

Kamen temeljac za novi pogon fabrike EDNA Metalworking

U Prijedoru je danas položen kamen temeljac za novi pogon fabrike za proizvodnju podstanica za grijanje EDNA Metalworking, a riječ je o ulaganju od milion maraka.

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković rekao je da je EDNA Metalworking primjer uspješnog poslovanja, te da podrška grada u izgradnji novog pogona nije izostala.

“U prizemlju će biti radionice sa mašinama i radnicima, a na spratu administrativne prostorije. U drugoj fazi će dograditi još jedan objekat i preseliće se ovamo”, najavio je Đaković, podsjećajući da je ova firma prije tri godine počela proizvodnju u poslovnom inkubatoru u Prijedoru s tri zaposlena, a da je danas u prilici da gradi vlastiti pogon.

On je dodao da je ovo četvrto od planiranih najmanje osam preduzeće koja će ove godine praviti pogone Prijedoru.

Direktor EDNA Metalworking Medina Rahman rekla je da je preduzeće u potpunosti izvozno orijentisano, da trenutno zapošljava 30 radnika i da će otvaranjem novog pogona proširiti proizvodnju i povećati broj zaposlenih.

“Realizacijom ovog projekta zaposlićemo dodatnih 10 radnika. Proširićemo prodaju naših proizvoda, ne samo na njemačko tržište, već i na druge zemlje EU”, dodala je ona.

Završetak radova na izgradnji pogona površine 1.500 metara kvadratnih u planu je do kraja godine, prenose agencije.

Previous Iz Minhena u Visoko: Alisin povratak majci u Bosnu
Next BORAC KOJI JE POGINUO S DVJEMA PUŠKAMA U RUKAMA

You might also like

Ekonomija/Biznis

Općina Novo Sarajevo bogatija je za 23 nove firme (Video)

  Općina Novo Sarajevo bogatija je za 23 nove firme. Riječ je o startup-ovima, a osobe koje su aplicirale za dodjelu poticaja pokreule su biznis iz različitih oblasti, poput IT-sektora,

Ekonomija/Biznis

Stranci prošle godine u Bosni ostavili preko 120 miliona KM. Slavonci sami 44 mil.

  Prekogranični šoping-turizam u Bosni i Hercegovini i dalje cvate i sve više Slavonaca prepoznaje prednosti susjedne zemlje kao povoljne šoping-destinacije, o čemu svjedoče i podaci o potrošnji u prošloj

MADE IN BOSNIA-387

MS&WOOD dobitnik prestižne nagrade ‘Pobjednik’ BIGG SEE Product Design Award 2018

  Bosanskohercegovačkom proizvođaču namještaja MS&WOOD pripala je nagrada “Pobjednik” renomirane BIG SEE Product Design Award 2018 u kategoriji Home, koju dodjeljuje Centar za kreativno gospodarstvo Jugoistočne Evrope BIG.   BIG