Sarajevsko preduzeće dobilo posao izgradnje žičare na planini Hajla u Rožajama

Sarajevsko preduzeće dobilo posao izgradnje žičare na planini Hajla u Rožajama

Uprava javnih radova i sarajevsko preduzeće „Strucon” potpisali su 1. jula ugovor o izradi Idejnog rješenja, Glavnog projekta i izgradnju šestosjedne isklopive žičare na Hajli, u Rožajama. Takođe, ugovorena je i izrada Idejnog rješenja ski staza na ovoj lokaciji, saopšteno je iz Vlade.

Ugovorena vrijednost izrade tehničke dokumentacije i radova je blizu devet miliona eura, koje će Vlada Crne Gore obezbijediti kroz kapitalni budžet.

“Sarajevska kompanija se obavezala da će u roku od dva mjeseca od dana potpisivanja ugovora izraditi Idejno rješenje žičare, a četiri mjeseca od njegovog prihvatanja i Glavni projekat za ovaj segment ugovora.  Na osnovu prihvaćene projektne dokumentacije, izgradnja šestosjedne isklopive žičare biće završena u roku od 18 mjeseci od dana uvođenja izvođača u posao”, ističu iz Vlade.

Ugovoreni rok izrade Idejnog rješenja ski staza je dva mjeseca od dana potpisivanja ugovora.

Planinski vrhovi Hajle, kako navode, prepoznati su kao atraktivna turistička destinacija, čijom će valorizacijom Rožaje postati novi centar zimskog turizma.

“Uprava javnih radova već nekoliko mjeseci realizuje zahtjevan posao izgradnje pristupne saobraćajnice od Rožaja do lokaliteta Štedim, na kojem će se nalaziti bazna stanica, u dužini od 7,2 kilometara. Najveći dio puta je pripremljen za asfaltiranje, a predstoji probijanje završne trase do Štedima” – saopćeno je.

Previous Migrant iz Irana nastupa pod zastavom Bosne i Hercegovine u kik boksu
Next Dječaci s Madagaskara pjevaju o Bosni (VIDEO)

You might also like

Ekonomija/Biznis

Mladi Kakanjac pokrenuo kompaniju za proizvodnju led sijalica

Mladi Amar Mušeljić iz Kaknja pokrenuo je svoju kompaniju i počeo proizvodnju led sijalica, koje se već prodaju u pojedinim tržnim centrima. Amar se nada da će se njegov proizvod

Ekonomija/Biznis

Rast izvoza iz Bosne i Hercegovine za 16,79 odsto

Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine organizirala je konferenciju za novinare na kojoj su prezentirani osnovni pokazatelji vanjskotrgovinske razmjene Bosne i Hercegovine sa svijetom u razdoblju I-IX mjeseci 2017. godine, sa

Ekonomija/Biznis

Kamini iz Gračanice u domovima širom Evrope

Preduzetnički duh Gračanice izdvaja ovu općinu od mnogih drugih i postavlja je kao primjer koji treba slijediti. Veliki doprinos tom imidžu, ali i bh. privredi uopće, daje kompanija Kovan M.I.