“Šta nam rade naši, gdje je Kolinda, gdje je Čović? Više nikada neće dobiti izbore”

“Šta nam rade naši, gdje je Kolinda, gdje je Čović? Više nikada neće dobiti izbore”

Mostarski Aluminij ide u stečaj. Pred sjedištem HDZ-a BiH u Mostaru protestirali su nezadovoljni radnici. Jedna osoba je povrijeđena, a privedene su dvije osobe zbog napada na policijske službenike, prenose mediji.

“Lopove, lopove!”, tako su protestanti dočekali prvog čovjeka HDZ-a BiH, Dragana Čovića, nakon što je bio na sastanku s vodstvom Aluminija.

-Ivan Šakota, zaposlenik Aluminija krivi Hrvatsku. “Nek je na sramotu hrvatske javnosti, cijelog hrvatskog korpusa šta nam rade naši. Ima i naše krivice, naše rukovodstvo. Gdje je Kolinda, gdje je Čović? Sram ga bilo, ostavio je na cijedilu hrvatski narod. Neće izbore nikad više dobiti. Nek se stidi jer vlada skupa sa SDA. Svi su krivi. Ovo je sramota šta rade od nas”, kaže.

Radnici su jutros ispred HDZ-a zapalili svijeće kako bi se oprostili od propale kompanije.

“Više puta smo tražili sastanak i u središnjici HDZ-a kod predsjednika i s raznoraznim ministrima u vladi federacije, slali smo dopise, svraćali smo na ovo pažnju ima sigurno godinu dana. Međutim, nailazili smo, kao što smo jučer naišli, evo i danas na zatvorena vrata”, rekao je Romeo Biokšić, predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenika ”Aluminija”.

-Na sastanku Nezavisnog sindikata zaposlenika Aluminija i predsjednika Dragana Čovića u četvrtak u Mostaru zaključeno je kako stečaj nije opcija. 

Previous Srebreničko zlato
Next Ivo izrađuje zdjele od fosiliziranog hrasta koji je izvađen iz rijeka Bosne i Save (Video)

You might also like

KULTURA I UMJETNOST

Saradnja dvije Tuzle: Protokol o štampanju velikog tiraža Bosansko-turskog rječnika iz 1631. godine

Jasmin Imamović, gradonačelnik Tuzle i Turgut Ozcan, zamjenik načelnika Općine Tuzla iz Istanbula, sa saradnicima, susreli su se danas u Gradskoj upravi, kako bi razgovarali o unapređenju saradnje i budućim

KNJIŽEVNOST

Volonteri i srednjoškolci Konjica obilježili godišnjicu rođenja Zuke Džumhura

U malom Konjicu, prije 95 godina rodio se veliki i svestrani Zulfikar Zuko Džumhur, (ne)zaboravljeni genije, koji je rodni grad uveo u svjetske enciklopedije umjetnosti, s kojim smo putovali oko

NAŠI DANI

VP: VOJVODINA TREBA DA BUDE REPUBLIKA

Vojvođanska autonomnost svedena na nivo ponižavanja. Aktivisti Vojvođanske partije (VP) organizovali su danas performans na Petrovaradinskoj tvrđavi performans “Vojvodina republika”, kojim su željeli da ukažu na ustavno-pravnu neodrživost položaja Vojvodine.