U subotu skokovi na Bentbaši – Najbolji skakači ponovo u Sarajevu

U subotu skokovi na Bentbaši – Najbolji skakači ponovo u Sarajevu

Osim obilaska prirodnih ljepota i raznih turističkih atrakcija, stanovnici Bosne i Hercegovine, ali i turisti, često uživaju i u adrenalinskim sportovima poput skokova u vodu.

Oni koji nemaju hrabrosti probati, rado gledaju profesionalce kako to rade, a u tome će uživati već u subotu u glavnom gradu Bosne i Hercegovine!

U organizaciji Udruženja za promociju sporta i turizma „SporTur“ iz Sarajeva, po peti put bit će održano takmičenje u skokovima u vodu „BENTBAŠA CLIFF DIVING 2019” s početkom u 14 sati.

Bentbaša je dio Sarajeva, uz tok Miljacke, koji je dobio naziv po brani ili bentu. Dugo je bilo i najpoznatije, sarajevsko kupalište. Danas se na ovom mjestu nalaze bazen i brana. Posljednjih godina se na Bentbaši organizuje i takmičenje u visinskim skokovima u vodu, što okupi veliki broj Sarajlija i turista.

Ove godine bit će održani visinski – figurativni skokovi u vodu po pravilima sličnim kao i za Svjetski kup (Cliff Diving World Series) u visinskim skokovima u vodu, kao i po pravilima takmičenja u tradicionalnim skokovima u vodu. Tako će platforma s koje skakači izvode svoj skok biti postavljena na veću visinu nego što je to bilo ranijih godina.

Ova manifestacija iz godine u godinu prerasta u sve značajniji sportsko-turistički događaj, a do sada su učestvovali najuspješniji skakači iz Srbije, Crne Gore, Slovenije, te Bosne i Hercegovine. I ove godine se očekuju brojni skakači, ali i publika koja će ih bodriti i uživati u njihovim akrobacijama!

Previous Milanović ogolio situaciju: Informacija je iscurila iz okruženja izraelskog predsjednika
Next Učenik iz Tuzle Tarik Džambić bronzani na Microsoftovom takmičenju u New Yorku

You might also like

BH RAZGLEDNICA

Glamoč iz zraka – čudesan i drugačiji! (VIDEO)

  Glamoč je smješten u jugozapadnom dijelu Bosne i Hercegovine i neke ifnormacije govore da je ovo jako star grad te se prvi se spominje 1078. godine. Dron. ba je

TURIZAM

Dobar početak sezone za banju “Sanska Ilidža”

Ovogodišnja turistička sezona na lokaciji banje “Sanska Ilidža” započela je mnogo bolje nego ranije, a novina u odnosu na protekle godine jeste da se očekuju i prvi gosti iz arapskih

NASLIJEĐE

Maglaj, Tvrđava – Snimci iz zraka

  Stari grad Maglaj nalazi se na lokalitetu Gradina, na magmatskoj stijeni koja se strmo ruši ka desnoj obali rijeke Bosne. Od krajnjih brežuljaka Ozren planine ova stijena je odvojena