Konjički klub “Krajišnik” pobjednik Memorijala „Alija Izetbegović“

Konjički klub “Krajišnik” pobjednik Memorijala „Alija Izetbegović“

Fantastičan dan kako za Konjički klub “Krajišnik” iz Velike Kladuše tako i Veliku Kladušu bila je subota, 17. august jer su odlične uspjehe ostvarila grla ovog kluba na tradicionalnim konjičkim trkama u Bihaću pod nazivom Memorijal „Alija Izetbegović“.

Naime, pobjednik 16. memorijala “Alija Izetbegović” na stazi dugoj 2.400 metara bilo je grlo „Alexandar“ iz Konjičkog kluba “Krajišnik” Velika Kladuša, a odmah iza njega kroz cilj je prošao i „Ornament”, također grlo iz Velike Kladuše. Na ovaj način drugu godinu zaredom pehar Memorijala „Alija Izetbegović“ dolazi u Veliku Kladušu što je jedan od najznačajnijih uspjeha ovog sportskog kolektiva.

Grlo „Alexandar“ do pobjede je vodio džokej Josef Parigal, dok je u sedlu grla „Ornament“ bio Goran Mešetović, koji je prošle godine na istom mjestu osvojio jubilarni 15. memorijal.

Pobjedniku je pehar i lentu predao Bakir Izetbegović, sin prvog predsjednika Predsjedništva Bosne i Hercegovine, po kojem ovaj Memorijal i nosi ime.

Dobre uspjehe ostvarila su i druga dva grla KK „Krajišnik“. „Tango Argentino“ je u trci dužine 1.650 metara osvojio drugo mjesto, a „Endri Rapido“ u utrci dužine 2.000 metara treće mjesto.

Pored dobrih rezultata grla Konjičkog kluba “Krajišnik” i grlo „Mabrouk San“ vlasnika Refika Đogića – Cice iz Šumatca je briljiralo na trkama pa je bilo pobjednik trke u dužine 1.350 metara.

Ovi uspjesi grla iz Velike Kladuše svakako su odlična uvertira pred Velike međunarodne konjičke trke koje će 14. septembra biti održane u Velikoj Kladuši na hipodromu Drmaljevo.

16.Memorijal "Alija Izetbegović": Grlo "Aleksandar" KK "Krajišnik" pobjednik; drugo mjesto "Ornament". Drugu godinu zaredom pehar ide u Kladušu???

Gepostet von Radio Velika Kladuša am Samstag, 17. August 2019
Previous Gradačac: Održana manifestacija “Dova za domovinu”
Next Aziz-aga Šehović: Uz konje živim svoj dječački san

You might also like

SPORT

Branković: Entuzijazam je naša karakteristika

Bosna i Hercegovina je posebna zemlja i entuzijazam je karakteristika njezinih stanovnika. Višestoljetna multikulturalnost i multireligioznost sa stalnim uspjesima u vrhunskom sportu, kulturi kroz režiju i film govore o razvijenosti

SPORT

Premijer liga Bosne i Hercegovine: Pobjeda Sarajeva u gradskom derbiju na Koševu

  Fudbaleri Sarajeva ostvarili su veliku pobjedu protiv gradskog rivala Željezničara u 16. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine. U 117. vječitom derbiju, igranom danas na Olimpijskom stadionu “Asim Ferhatović

SPORT

Pečenković osvojio srebro na Svjetskom prvenstvu u sportskom aeromodelarstvu

Član aeromodelarske reprezentacije BiH Enes Pečenković zauzeo je drugo mjesto na Svjetskom prvenstvu u sportskom aeromodelarstvu, koje se održava u Mongoliji. Pečenković je osvojio srebro u disciplini F1-A, u konkurenciji 76