Stohiljaditi ovogodišnji posjetilac u Nacionalnom parku ‘Una’

Stohiljaditi ovogodišnji posjetilac u Nacionalnom parku ‘Una’

Nacionalni park “Una” nadmašio je brojku od 100.000 posjeta u ovoj godini, što je i definitivna potvrda najuspješnije turističke sezone dosada. Stohiljaditi posjetilac Enver Vučkić  evidentiran je i nagrađen na ulazu u Nacionalni park, u neposrednoj blizini jedne od najatraktivnijih destinacija Štrbačkog buka.

– Rođen sam u Bosni i Hercegovini, ali već dugo živim u Australiji, tako da mi je ovo prvi dolazak u Nacionalni park “Una”. Priređeno mi je jako lijepo iznenađenje i na neki način sam i ponosan što sam baš ja stohiljaditi posjetilac u 2019. godini. Osim užitka u prelijepoj Uni, imam i dodatni razlog da prijateljima i poznanicima prenosim sve najljepše o ovom dijelu države – riječi su Envera Vučkića.

Iz Javnog preduzeća “Nacionalni park Una” istaknuto je kako su izvanredni ovogodišnji rezultati i ogroman organizacijski napredak, zapravo produkt napornog dugogodišnjeg rada i ulaganja.

– U prošloj godini smo imali nešto manje od 100.000 posjetilaca, a ove smo tu brojku nadmašili već u septembru. Zaista smo napornim radom i odricanjem postigli to da je Nacionalni park “Una” postao generator razvoja turističko – ugostiteljske privrede Unsko-sanskog kantona. Svjesni smo i nedostataka, prije svih infrastrukturnih, ali s razlogom smatramo da ovaj nacionalni park uz malo značajniju podršku nadležnih može vrlo brzo postati i brend Bosne i Hercegovine – kazao je direktor JP “Nacionalni park Una” Amarildo Mulić.

Respektabilne ovogodišnje brojke prate i obećanja  o sanaciji i asfaltiranju pristupnog puta do Štrbačkog buka, dok su ponovo aktuelizirani i neki drugi infrastrukturni projekti – poput gradnje lokalnog vodovoda.

Previous Sarajevo: Izvađen upaljač iz aviobombe teške 500 kg, neće biti evakuacije građana
Next Objavljen tender za izradu Studije izvodljivosti gradnje pruge Vareš-Banovići

You might also like

BH RAZGLEDNICA

Prelijepi prizori na Uni: Džamija na riječnom ostrvu

Bosanska Otoka, mjesto u Bosanskoj krajini, u jednom se razlikuje od svih drugih u Evropi. Ova čaršija je jedina koja se može pohvaliti time da ima džamiju na adi, riječnom

BH RAZGLEDNICA

Dvije okupacije, dvije odbrane: Sarajevo je opstalo!

  Glavni grad Bosne i Hercegovine je prije 73 godine, 6. aprila 1945. godine oslobođen od nacističke okupacije, a na isti dan prije 26 godina napadnut je od strane agresorskih snaga koje su

BH RAZGLEDNICA

Reportaža iz Srebrenice (Video)

Kada neko kaže “Srebrenica”, prva asocijacija za većinu je genocid, rat, stradanje, zločini… Nedavno su se pojavile fotografije na kojima kćerke Emina Bektića, ljubitelja i uzgajivača životinja jašući na konjima