Amel Tuka večeras trči za selekciju Evrope u duelu sa SAD

Amel Tuka večeras trči za selekciju Evrope u duelu sa SAD

Amel Tuka trčat će večeras za selekciju Evrope u duelu sa Sjedinjenim Američkim Državama u bjeloruskom Minsku.

Pod nazivom “Najveće rivalstvo u historiji atletike”, reprezentacije Amerike i Evrope odmjeravaju snage u svim atletskim disciplinama. U svakoj disciplini Amerika i Evropa će imati po četiri predstavnika.

Amel Tuka je evropska uzdanica u utrci za 800 metara. 

– Što se tiče same trke u Minsku, očekujem jednu sporiju taktičku trku, jer svima nam je najbitniji plasman tu. Poslije brze trke u Cirihu i Zagrebu, dobro će doći jedna “laganija” pred sami polazak u Dohu. Ovo će ujedno biti i moja posljednja utrka pred Svjetsko prvenstvo u Dohi – kaže Tuka, čija utrka je na rasporedu večeras u 19.28.

Nakon Minska, dodao je, vraća se u Veronu gdje nastavlja s treninzima sa svojim trenerom.

Doping kontrola

– Jutros u 7:30, uzimanje krvi ponovo na dan trke!!!
Bio sam i jučer u hotelu, cijeli dan, mogao sam npr jučer imati to isto testiranje dan prije trke a ne danas baš na dan trke!!! – oglasio se danas naš atletičar.

– Cilj nam je da u Dohi budemo na 100 posto, a vjerujem da će tako i biti – naglasio je Tuka, koji je čestitao i kolegi Pezeru na pozivu u reprezentaciju Evrope, što je itekako velika stvar za bosansku atletiku, ali i sport u Bosni i Hercegovini.

Mesud Pezer četvrti

Pezer, koji nastupa u bacanju kugle, već je imao svoj nastup u ponedjeljak, a osvojio je četvrto mjesto sa rezultatom 20,99 m.

– Velika čast i zadovoljstvo mi je što sam bio učesnik jednog ovakvog tekmičenja, rezultat je mogao biti i bolji, ali tako je bilo večeras, uz malo sportske sreće moglo je biti i puno bolje. Nastavljam dalje s intenzivnim treninzima jer uskoro me očekuje ono za šta se pripremam cijelu ovu godinu, a to je Svjetsko prvenstvo u Dohi – rekao je Pezer.

Previous Mujo Aganović saslušan u policiji nakon govora na "Danu tradicionalne porodice"
Next Deaktivirana i treća avio-bomba kod RTV Doma

You might also like

SPORT

Baždarević: Svi smo uz Spahića, a važno je da on nastavi trenirati

Vijest da je Emir Spahić ostao bez kluba odjeknula je kao bomba u BiH, a nju je svakako s velikom žalošću dočeko i selektor Mehmed Baždarević, piše novinska agencija Patria.

SPORT

Sejfo Šehović osvojio dvije zlatne medalje i oborio svjetski rekord na takmičenju u Sloveniji

  Proteklog vikenda održano je takmičenje u Ivanćna Gorica kod Ljubljane u powerliftingu i deadliftu, a bosanskohercegovački predstavnik Sejfo Šehović zabilježio je još jedan uspješan nastup – izvještava Face. Šehović

SPORT

Zaslužio poštovanje Nijemaca: Navijači Schalkea se dirljivom porukom oprostili od bosanskog fudbalera

Sead Kolašinac je u subotu odigrao posljednju domaću utakmicu u dresu Schalkea. Rudari su remizirali 1:1 s HSV-om, a navijači su se na poseban način zahvalili bosanskohercegovačkom reprezentativcu koji je