Sportsko-rekreativni centar “Ajdinovići” uskoro ponovo u funkciji

Sportsko-rekreativni centar “Ajdinovići” uskoro ponovo u funkciji

Sportsko-rekreativnom centru “Ajdinovići” ukinuta je zabrana rada, potvrđeno je za “Avaz”. Inspektorice Uprave za inspekcijske poslove Zeničko-dobojskog kantona skinule su danas plombe s vrata kuhinje i picerije u ovom objektu. 

Inspekcija je utvrdila da su nadležni u SRC “Ajdinovići” uklonili utvrđene nedostatke.

Kako je potvrđeno, u toku su pripreme za nastavak rada SRC “Ajdinovići”, prije svega zapošljavanje radnika i poduzimanje mjera radi otvorenja objekta. 

Kantonalna inspekcija Zeničko-dobojskog kantona ušla je 30. avgusta u Sportsko-rekreativni centar “Ajdinovići” i zapečatila objekt nakon što je 18 djece završilo u bolnici zbog simptoma trovanja hranom. 

Nakon tog nemilog događaja došlo je i do požara na jednom od objekata, a potom je i vasnik ovog centra najavljivao mogućnost trajnog zatvaranja SRC Ajdinovići.

“Sportsko-rekreativni centar Ajdinovići se nalazi nedaleko od magistralnog puta Sarajevo-Tuzla u istoimenom mjestu Ajdinovići na području opštine Olovo. Kompleks je sagrađen 2014. godine.

Previous Tuka pred Svjetsko prvenstvo: Pokazao sam da sam spreman i za brze trke
Next U glavnom gradu Kazahstana izložba posvećena prvom bosanskom predsjedniku

You might also like

BH RAZGLEDNICA

Što više računa povesti o planini, da je ne skrnavimo

  Značaj planina je nemjerljiv u današnjem sistemu za održivost kako biljnog tako i životnjskog svijeta, a i ljudskog roda – kazao je pripadnik Federalne uprave civilne zaštite Sabahudin Spahović

BH RAZGLEDNICA

Je li Bosna vrelo najljepše ljudske vrste?! Ove bosanske žene i muškarci to potvrđuju

O ljepoti (fizičkoj i svekolikoj) i dostojanstvenom držanju bosanskog čovjeka mnogi su pisali u prošlosti. Srednjovjekovne bosanske vitezove opisivali su i njihovi savremenici. U izvještaju italijanskog analiste Galeotta, koji spominje

BH RAZGLEDNICA

Maglaj, Tvrđava – Snimci iz zraka

  Stari grad Maglaj nalazi se na lokalitetu Gradina, na magmatskoj stijeni koja se strmo ruši ka desnoj obali rijeke Bosne. Od krajnjih brežuljaka Ozren planine ova stijena je odvojena