U Bos. Krupi uskoro proizvodnja madraca, posao za 30 radnika

U Bos. Krupi uskoro proizvodnja madraca, posao za 30 radnika

Početkom iduće kalendarske godine u Bosanskoj Krupi bi s radom trebalo da započne tvornica za proizvodnju madraca u kojoj bi bilo zaposleno oko trideset radnika.

Investitor ovog projekta je preduzeće “Sinteks” iz Cazina, čiji vlasnik Zlatan Jusić kaže kako će se proizvodnja odvijati po najmodernijoj evropskoj tehnologiji. Planirano je da se prozvodni proces organizuje na površini od oko tri hiljade kvadratnih metara, a prije nekoliko mjeseci, na lokalitetu poslovne zone “Pilana” u Bosanskoj Krupi, započeli su radovi na izgradnji proizvodne hale i pratećih objekata, te se očekuje njihov skori završetak.

Jusić ističe kako će se u sklopu ovog proizvodnog kompleksa nalaziti i izložbeno-prodajni salon s njihovim proizvodima.

“U Cazinu trenutno imamo proizvodnju u sklopu koje je angažirano 14 radnika, a otvorenjem nove proizvodne hale povećavamo kapacitete i zapošljavamo nove radnike. Proizvodne mašine su već nabavljene i uskoro očekujemo da ih stavimo u funkciju”, kazao je Jusić.

Prema njegovim riječima, proizvodnja će u većoj mjeri biti prilagođena zahtjevima evropskih kupaca i plasirati se na tamošnja tržišta.

Armin Halitović, načelnik općine Bosanska Krupa, ističe kako je ovo značajna investicija za ovu lokalnu zajednicu.

“Za nas je najvažnije da otvaramo nova radna mjesta i privlačimo nove investicije. Na proljeće iduće godine očekujemo još jednog značajnog investitora iz Njemačke i izgradnju tvornice koja će se baviti metalskom proizvodnjom”, kazao je Halitović.

Izvor: N.N.

Previous Porodični i ljubavni život članova bosanske dinastije Kotromanića
Next Doček svjetskog vicešampiona u Sarajevu, Kaknju i Zenici

You might also like

MADE IN BOSNIA-387

Firma iz Zenice proizvodi odjevne komplete za policiju i sigurnosne snage Danske

Premijer Zeničko-dobojskog kantona Mirza Ganić posjetio je danas kompaniju “ECOCOMFORT” d.o.o. ZENICA, gdje je sa vlasnikom Fikretom Ramovićem razgovarao o poziciji na međunarodnom tržištu ove kompanije koja je 100% izvozno

MADE IN BOSNIA-387

Bh. firma jedina u Evropi proizvodi energent budućnosti

U Doboju otvorena prva tvornica za proizvodnju ugljenog ekološkog peleta sa višestrukom namjenom, visoke kalorične vrijednosti i niske cijene. Piše: Snježana Mulić-Softić Tešnjak Izudin Ahmetlić je lani, dok se vozio

Ekonomija/Biznis

Bosanska Krupa: Posao za 42 novoobučena zavarivača

  U Centru za podršku poduzetništvu Bosanska Krupa je 12. februara 2019. godine održana završna konferencija projekta “Povećanje konkurentnosti radne snage na prostoru općine Bosanska Krupa” koji finansira Evropska unija.