Općina Trnovo podržala kandidaturu Ski saveza BiH za organizaciju Evropa kupa

Općina Trnovo podržala kandidaturu Ski saveza BiH za organizaciju Evropa kupa

Općina Trnovo pozdravlja kandidaturu Skijaškog saveza Bosne i Hercegovine za organizaciju Evropa kupa, takmičenja u alpskim disciplinama za sezonu 2020/21, saopštio je Centar za promociju olimpijskih planina, prenosi AA.

Iz Centra za promociju olimpijskih planina prenose saopštenje koje su dobili od Općine Trnovo:

“S radošću smo primili vijest da se olimpijska planina Bjelašnica, u općini Trnovo, nalazi među tri skijališta u BiH koja zadovoljavaju tehničke uslove za održavanje velikih takmičenja, zajedno s Jahorinom i Ravnom planinom. Općina Trnovo u kontinuitetu radi na razvoju infrastrukture, smještajnih i sportskih sadržaja kako bi Bjelašnica dostigla visoke međunarodne standarde za organizaciju sličnih takmičenja po kojima je BiH bila prepoznatljiva još od vremena 14. Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu.”

Iz Općine Trnovo smatraju da će Bjelašnica u perspektivi morati imati prepoznatljivo mjesto među poznatim skijalištima širom Evrope, kao što su švicarski Wengen, austrijski Kitzbuehel, francuski Chamonix, te Krvavac (Slovenija), Sella Nevea (Italija), St. Moritz (Švicarska), Saalbach (Austrija).

“Ukoliko Međunarodna skijaška federacija donese pozitivnu odluku o kandidaturi Skijaškog saveza BiH za organizaciju Evropa kup takmičenja u BiH, Općina Trnovo izražava spremnost da se u punom kapacitetu stavi na raspolaganje nacionalnom savezu i tehničkim organizatorima radi što uspješnije realizacije ovog takmičenja, prvog poslije daleke 1991. godine kada je, također, na Bjelašnici održano takmičenje u disciplini Super G. Aktivnosti koje Skijaški savez BiH provodi su značajne, ne samo na promociji skijaškog sporta u BiH, već i prirodnih ljepota naše zemlje, među kojima značajno mjesto zauzimaju i olimpijske planine”, naglasili su iz Općine Trnovo.

Previous Bosna je nagradila svog šampiona: Veliki dočeci i novčane nagrade za Amela Tuku
Next Povodom Svjetskog dana učitelja: Položeno cvijeće u znak sjećanja na Fatimu Gunić i učenike

You might also like

SPORT

Dijamantska liga: Pogledajte kako je Amel trčao do trećeg mjesta u Briselu

Najbolji bosanskohercegovački atletičar Amel Tuka osvojio je treće mjesto u utrci na 800 metara, s vremenom 1:45.45. Dvadesetčetvorogodišnji Kakanjac osvajanjem trećeg mjesta u Briselu završio je najuspješniju sezonu u karijeri,

SPORT

Prosinečki i Marinović objavili spiskove igrača

  Press konferencija na kojoj su selektor „A“ reprezentacije Robert Prosinečki i „U-21“ Vinko Marinović objavili imena igrača za predstojeće susrete, održana je danas u hotelu „Europe“ u Sarajevu. Seniorski

SPORT

Spektakl u meču sa Grcima: Svakom navijaču na ”Bilinom polju” zastavica Bosne i Hercegovine

Iz Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine (N/FS BiH) saopštili su danas da će u sutrašnjoj utakmici protiv Grčke biti poduzete pojačane sigurnosne mjere, te da navijači na stadion ”Bilino polje”