Devet bosanskih kompanija na sajmu ANUGA FINE FOOD 2019

Devet bosanskih kompanija na sajmu ANUGA FINE FOOD 2019

Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine, uz podršku Sweden/USAID FARMA II projekta, organizirala je zajednički nastup devet kompanija iz Bosne i Hercegovine na sajmu poljoprivredno – prehrambene industrije ANUGA FINE FOOD 2019, koji će se održati u Kelnu, Njemačka, od 05.-09.10.2019.godine.


Na zajedničkom štandu, ukupne površine 65m2, koji je pozicioniran u hali 11.3 – br.štanda D 048/E 049, svoje proizvode izlažu: ANĐELIĆ-Trebinje, AS HOLDING- Tešanj, ZERAA AGRICULTURE INVESTMENT MANAGEMENT- Sarajevo, JAMI- Sarajevo, KolMix- Velika Kladuša, Milkos- Sarajevo, MLADEGS PAK- Prnjavor, SPANISH MARKET- Sarajevo i VITA – LIFE Ltd. – Visoko.

Sajam ANUGA je jedan od najvažnijih svjetskih sajmova prehrambene industrije i komplementarnih privrednih grana. Sajam je prvi put organiziran 1924. godine i održava se u oktobru, svake druge godine. Ovaj prestižni događaj obuhvata više specijaliziranih sajamskih manifestacija koje se odvijaju istovremeno, tako da zajedno pružaju mogućnost izlaganja različitih kategorija prehrambenih proizvoda i pratećih djelatnosti.
Osnovni cilj organiziranja ovako sveobuhvatnog, a ipak specijaliziranog sajamskog događaja je da se na jednom mjestu promoviraju kompanije, a time i najrazličitiji poljoprivredno – prehrambeni proizvodi iz cijelog svijeta, te da stvori prilika za proširenje postojećih i stvarenje novih poslovnih odnosa.


Značaj sajma ANUGA utoliko je veći što organizator (Koelnmesse) posebnu pažnju posvećuje najnovijim svjetskim trendovima u proizvodnji, ponudi i potrošnji hrane i pića, te shodno tome organizira i niz pratećih događaja.
Sajam je namijenjen posjetiteljima iz kruga poslovne zajednice, a glavna ciljna grupa su predstavnici menadžmenta veletrgovina i maloprodajnih lanaca, nabavnih službi hotela i restorana, te ostalih proizvođača, prerađivača, kupaca i korisnika spomenutih proizvoda.

Previous Muzej drvorezbarstva u Konjicu
Next Njemačka novinarka: Sarajevu bi na kulturnoj sceni pozavidjeli mnogi gradovi

You might also like

Ekonomija/Biznis

Bikovi iz Bosne i Hercegovine morem do Libana

  Pored izvoza mesa za Tursku, stočari iz Bosne i Hercegovine tokom prošle godine imali su priliku i da dio prihoda ostvare izvozom žive stoke u Liban, koji je, i

Ekonomija/Biznis

Samo čovjek koji radi može biti od koristi i sebi i drugima, a ne na teretu roditeljima

Emir Alomerović je kao učenik Srednje škole za tekstil, kožu i dizajn u Sarajevu praktičnu nastavu obavljao u privatnoj firmi Fafs Leder, koja proizvodi visokokvalitetnu kožnu obuću. Po završetku škole,

Ekonomija/Biznis

U proljeće počinje uzgoj lješnika na području donjovakufske općine

  Na lokaciji Voćnjak u općini Donji Vakuf obavljaju se posljednje pripreme za podizanje jedne od najvećih plantaža lješnika u Bosni i Hercegovini. Po riječima direktora Zemljoradničke zadruge “AT“ Nermina