‘Nova Vlada Kosova nikada neće staviti Srbiju i Bosnu i Hercegovinu u istoj rečenici’

‘Nova Vlada Kosova nikada neće staviti Srbiju i Bosnu i Hercegovinu u istoj rečenici’

Aljbin Kurti lider pobjedničke stranke Samopredjeljenje na Kosovu potvrdio je za intervju “Jedan” BHT1 da bi u novembru mogao preuzeti funkciju premijera Kosova, a nakon toga početi i rješavati pitanja koja se tiču uvođenja taksi na robu iz Bosne i Hercegovine i Srbije.

Kurti najavljuje direktne razgovore Prištine i Sarajeva i napominje da nova Vlada Kosova nikada neće staviti “Srbiju i Bosnu i Hercegovinu u istoj rečenici”.

– Mi ćemo stupiti u direktne razgovore sa Sarajevom i na taj način ćemo naći najbolje rješenje za saradnju naše dvije države. Sa našim stručnjacima i ekspertima u ekonomiji i stručnjacima međunarodnog prava i međunarodnih odnosa pokušat ćemo naći kreativno rješenje.

Nije dobro da sve ispričamo zbog toga što ne znamo detalje kakva bi mogla biti ta saradnja, ali saradnja između Prištine i Sarajeva mora biti – rekao je Aljbin Kurti, lider Pokreta Samopredjeljenje.

Kurti je izjavio da bi pregovori između Beograda i Prištine mogli početi prije izbora u Srbiji naredne godine.

Intervju “Jedan” je na programu BHT1, četvrtkom od 21 sat.

Previous U augustu u Kantonu Sarajevo više od 90 hiljada turista iz više od 60 zemalja
Next Mala Bosna u Turskoj (VIDEO)

You might also like

NAŠI DANI

1. marta bosanskohercegovački građani odbacili ropstvo, izabrali slobodu!

  Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović kazao je da su građani Bosne i Hercegovine 1. marta 1992. godine nedvosmisleno odlučili glasati za samostalnost države i jasno kazali “ne”

NAŠI DANI

U Travniku obilježena 25. godišnjica savjetovanja komandanata Patriotske lige

Odavanjem počasti poginulim braniocima i okruglim stolom “Mehurići 1992. – 2017.”, u Travniku je danas obilježena 25. godišnjica Savjetovanja regionalnih komandanata Patriotske lige Republike Bosne i Hercegovine. Patriotska liga formirana

NAŠI DANI

Godišnjica osnivanja: ‘Crni labudovi’ bili jedna od najboljih jedinica Armije RBiH

  Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović, u četvrtak je u Sarajevu prisustvovao svečanosti povodom 26. godišnjice osnivanja jedinice “Crni labudovi”i tom prilikom   otvorio Muzej “Crni labudovi” te otkrio  spomen-ploču