Home » Bosanski dijamant ne posustaje – tri gola Edina Džeke u kvalifikacijama za Ligu prvaka
SPORT

Bosanski dijamant ne posustaje – tri gola Edina Džeke u kvalifikacijama za Ligu prvaka

Bosanski reprezentativac i kapiten Edin Džeko iznova je pokazao visoku klasu.

Bosanski dijamant večeras je postigao tri gola za turski Fenerbahče u 2. pretkolu Lige šampiona. Protivnik je bio Lugano a utakmica u Švicarskoj završila je rezultatom 3:4.

Žuto-tamnoplavi tim, koji je tromo počeo meč na Areni Thun, šokiran je golom El Wafija u 4. minuti. 

Lugano je poveo u 4. minuti. El Vafi je bio strijelac.

Fenerbahče je izborio penal u 44. minuti. Kada je Tadić pao na zemlju u kaznenom prostoru nakon dodavanja Osayi-Samuela, Cimignani je intervenisao i sudija je pokazao na tačku za penal.

Kapiten Edin Džeko, koji je uzeo loptu za jedanaesterac, poslao je loptu u mrežu: 1-1.

Prvo poluvrijeme utakmice završeno je rezultatom 1-1.

Fenerbahče je drugo poluvrijeme počeo golom. U 46. minuti Tadić je primio loptu u šesnaestercu, elegantno prošao, a Džeko je ubacio loptu u mrežu: 1-2.

Lugano je ponovo izjednačio u 64. minuti. Bislimi, koji je nakon dodavanja Botanija sa lijeve strane, na lijevoj dijagonali kaznenog prostora primio loptu leđima okrenut, okrenuo se i snažno šutirao u daljnu stativu, a lopta je otišla u mrežu: 2-2.

Fenerbahče je još jednom poveo u 67. minuti. Szymanski, koji je zahvatio loptu tik izvan šesnaesterca nakon pogrešnog dodavanja odbrane, prošao je bez čekanja, lopta je došla do desne dijagonale unutar šesnaesterca, udarac Džeke pogodio je mrežu: 2-3.

Fenerbahče je u 74. minuti povećao razliku. Ferdi Kadıoğlu, koji je dočekao loptu na lijevoj strani i presjekao je, snažnim udarcem izvan šesnaesterca poslao loptu u mrežu za 2-4.

90+4 – Lugano je smanjio razliku. Valenzuela, koji je kontrolisao loptu ispred šesnaesterca nakon što je uhvaćen na izlasku, snažno je šutirao i lopta je ušla u mrežu uprkos intervenciji golmana Livakovića. Tako je utakmica je završena pobjedom (4:3) ekipe koju predvodi veliki trener José Mourinho.

(MiruhBosne/Agencije)