Home » Bošnjaci, ne ponižavajte reisa braneći ga od izjava Ivane Marić
RIJEČ

Bošnjaci, ne ponižavajte reisa braneći ga od izjava Ivane Marić

Piše: Almasa Hadžić

Kad se “pjevaljki” i raznih drugih “umjetnica”, što su nekad, danima, na vašarima zabavljale pijanu masu, prestane i familija sjećati, u želji da se, ponovo, domognu šatorske scene, one začas smisle svoje “podizanje iz pepela”, pa makar to bilo tabloidsko podsjećanje na davnašnju fotografiju sa koje kipi mesnata im stražnjica smještena u krilu kakve lokalne barabe. 

Važno je da se za njih ponovo čuje!

Tako je, otprilike, moj prijatelj prokomentirao post na društvenim mrežama izvjesne Ivane Marić u kome se izruguje izjavi reisa IZ BiH Husein ef. Kavazovića, zbog njegovog poziva vjernicima za učenje “kišne dove”.

Istina – nije Marić vašarska zabavljačica (to zahtjeva poseban talenat!), ali da svako malo javnost pokuša zabaviti nekim svojim “kreacijama” to se mora priznati. 

Kad god joj otanji prostor  u medijima, ona, jal’ na društvenim mrežama, jal’ na kavim konferencijama ili njoj bliskim sjelima, saopći po neki “duboko misleći” stav i tako sebi obezbjedi bar heftu vašarskog bavljenja naivne javnosti njenim likom i djelom. 

Ovog puta krenula je da ismijava stavove iz reisove hutbe, misleći, valjda, da će se reis baviti njenim škrabotinama. 

Šta ti je bona?!

Što bi to, naprimjer, reisa Kavazovića, bilo briga šta o njemu, njegovim hutbama, misli nekakva Ivana Marić. 

Ili, što to mene kao Bošnjakinju -vjernicu treba da zanimaju stavovi te iste Ivane o reisovim džumanskim porukama, ako već znam da ova nazor sklepana analitičarka, godinama, u javnosti dijeli svoje stavove i mišljenja o svemu i svačemu, a da, onaj ko je bar jednom imao živaca da sasluša što dotična deklamuje,  to zaboravi i prije nego ispuši cigar duhana. 

Osvrćati se na najnoviju izjavu  Ivane Marić, znači danima je držati prisutnu u medijima (čemu svjedočimo ovih dana) i stvarati joj osjećaj važnosti  kako je, eto, ona, svojim ismijavanjem reisove hutbe “ubola” problem sa kojim se u Bosni suočavaju muslimanski vjernici, a zašto su razlog njihove vjerske vođe. 

I ne samo to:  na njenu takvu pamet, u nedostatku bilo kakve suvisle političke i razvojne ideje u zemlji kojom vladaju, ovog puta se nadovezala i svekolika stranačka golopucija, štiteći, bajagi, reisa od analitičarke, na jednoj i analitičarku od reisa na drugoj strani. 

Bošnjaci, ako imate bar frtalj pameti, ne ponižavajte reisa braneći ga od izjava Ivane Marić.  

Koga je još briga šta misli i govori Marić, a sve što misli i plasira u javnosti, služi isključivo njoj i onim kao ona.

Svaka njena uvrijedljiva izjava o Bošnjacima muslimanima, njihovoj vjeri i naciji, koliko god je mnogi smatrali “serijskom glupačom”, poen je za dobijanje naklonosti inostranih donatora nevladinim agitatorima protiv muslimana i islama u BiH, a koji su godinama zaposjeli većinu domaćih medija odakle nas ubjeđuju da je istina o Bosni i muslimanima u njoj, samo to što oni misle i kažu

Pa i nazor sklepana analitičarka Ivana Marić.