Home » Poznati sportski komentator nije krio svoje oduševljenje Sarajevom
SPORT TURIZAM

Poznati sportski komentator nije krio svoje oduševljenje Sarajevom

“Ko se jednom napije vode sa Baščaršije, nikad više iz Saraj’va taj otići ne umije”, stihovi su poznate sevdalinke, a zahvaljujući Turističkoj zajednici KS, na čaršiji se vode napio i Hafid Derradji, sportski komentator kojeg na društvenim mrežama prati gotovo 30 miliona pratilaca, a za kojeg je organizovan specijalni obilazak turističkih atrakcija i znamenitosti u Kantonu Sarajevo.

Hafid Derradji – حفيظ دراجي nije krio svoje oduševljenje Sarajevom i izrazio je želju da ponovo posjeti naš grad, zajedno sa svojom porodicom. Slavni komentator katarskog beIN SPORTS kanala je specijalni gost Međunarodnog sportskog simpozija Simposar koji se održava u Sarajevu od 19. do 21. septembra, a otvoren je svjetskom premijerom filma “Moja istina – Vahid Halilhodžić” autora Sabahudina Topalbećirevića.

Ovaj događaj, čiju realizaciju podržava Turistička zajednica KS Visit Sarajevo okupio je brojne sportske stručnjake, vrhunske sportiste, fudbalske legende i poznate ličnosti iz zemlje i svijeta, te još jednom pokazao da je Sarajevo istinski sportski centar regije- istakli su iz TZ KS.

Derradji je na svojoj FB stranici objavio nekoliko videa iz Sarajeva…