Home » Na sajam ZEPS dolzi 40 turskih, kao i 13 libijskih kompanija
NAŠI DANI

Na sajam ZEPS dolzi 40 turskih, kao i 13 libijskih kompanija

Na Generalni BH sajam ZEPS 2024 dolazi 13 kompanija iz Libije. To je potvrđeno iz Libijske trgovinske komore.

Cilj je da upravo ZEPS bude jedan novi i uspješan početak privredne saradnje Bosne i Hercegovine i cijele naše regije sa Libijom, navodi se u saopćenju za medije Generalnog BH sajma ZEPS 2024 koji ove godine obilježava 30 godina uspješnog postojanja.

-Posebnu važnost ovogodišnjem sajmu daje i činjenica da je zemlja partner Turska, koja dolazi sa impresivnom delegacijom od 40 kompanija i preko 200 predstavnika. Sa snažnom turskom privredom i željom za produbljivanjem ekonomske saradnje, ovaj sajam pruža jedinstvenu priliku za jačanje postojećih i stvaranje novih poslovnih veza između Turske i Bosne i Hercegovine. Očekuje se da će ovaj događaj otvoriti vrata za brojne investicije i zajedničke projekte, čime će dodatno osnažiti privredni razvoj obje zemlje.
ZEPS 2024. nije samo sajam, već simbol ponovnog buđenja privrede i prilika za dalji rast i razvoj kako domaćih tako i međunarodnih kompanija.
-Sajam će se održat od 1. do 5. oktobra na Kamberovića polju u Zenici. Ukupan sajamski prostor ove godine je 20.000 m2 i bit će ispunjen do posljednjeg mjesta.