Home » Ahmed Kovačević dobitnik prestižne nagrade Cornish Award za 2024. godinu
NAUKA I TEHNOLOGIJA

Ahmed Kovačević dobitnik prestižne nagrade Cornish Award za 2024. godinu

Akademija nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine (ANUBiH) s ponosom objavljuje da je domaći član ANUBiH-a Ahmed Kovačević dobitnik prestižne nagrade Cornish Award za 2024. godinu. Ahmed Kovačević, profesor inženjerskog dizajna na Univerzitetu City u Londonu, nagrađen je za izvanredan doprinos u oblasti tehnologije.

Cornish Award prepoznaje izvrsnost u inženjerskim inovacijama i tehnologijama koje donose značajne koristi industriji. Njegov rad na unaprijeđenju simulacija i mjerenja, kao i primjena inovacija u razvoju novih i poboljšanih kompresora, omogućit će značajne prednosti za industriju i kompanije u Velikoj Britaniji.

Srdačno čestitamo profesoru Kovačeviću na izvanrednom postignuću i želimo mu mnogo uspjeha u budućim inovacijama! – poručili su iz ANUBiH.

-Ove godine Cornish Award pripao je profesoru Ahmedu Kovačeviću, FREngu iz Cityja, Univerziteta u Londonu i Freemanu dr Williamu Milliganu iz Howden Compressors- a kao priznanje za uspjeh odlične saradnje timova koje su godinama vodili, a koja je rezultirala značajnim napredak u polju kroz bolju simulaciju i mjerenje i njegovu primjenu na stvaranje nove i bolje tehnologije kompresora, što rezultira značajnim prednostima za kompaniju i industriju Ujedinjenog Kraljevstva.

https://www.city.ac.uk/news-and-events/news/2024/august/professor-ahmed-kovacevic-joint-recipient-cornish-award-2024

https://wcsim.co.uk/cornish-award-2024/

https://blogs.city.ac.uk/secret/2024/07/10/the-cornish-award-2024-was-awarded-to-professor-ahmed-kovacevic-and-dr-william-milligan/

(MiruhBosne)