Flaširana voda iz Trnova uskoro na tržištu Saudijske Arabije

Flaširana voda iz Trnova uskoro na tržištu Saudijske Arabije

 

Opština Trnovo početkom maja u rad pušta prvu fabriku vode na ovom području, potvrdio je ovo za Akta.ba načelnik, Dragomir Gagović.

Riječ je o arapskoj investiciji vrijednosti oko 2 miliona KM.

“Radovi na tlu su završeni i u narednim danima trebala bi biti postavljena konstrukcija hale nakon čega slijedi instalacija mašina i opreme. Plan nam je da prvog maja fabrika zvanično počne sa radom”, rekao je Gagović. Kako najavljuje u fabrici bi posao trebalo dobiti 20 radnika.

Opština je potpisala ugovor sa investitorima i o plasmanu vode.

“U ovoj fabrici će se vršiti flaširanje vode, koja će se u količinama od 0,33 i 0,50 ml. izvoziti na tržište arapskih zemalja ali dio proizvodnje ostaje i za domeće tržište”, rekao je Gagović.

Istakao je kako je ova Opština jako bogata kvalitetnom i mineralno – bogatom vodom koju treba pravilno iskoristiti.

“Nakon završenih istraživanja, koja su potvrdilia kvalitetu vode, jako smo sretni što se moglo krenuti u realizaciju ovog za nas jako značajnog projekta”, kazao je Gagović.

Na ovoj Opštini u narednom periodu ralizirat će se još neke investicije. Gagović između ostalog izdvaja, ulaganje u drvni sektor i turizam, čime bi Opština dobila mogućnosti za nove investicije.

Previous U proteklih pet godina broj turista u Bosni i Hercegovini povećan za više od pola miliona
Next Mostarski logoraši podnijeli krivičnu prijavu protiv Čovića i Ljubića

You might also like

Ekonomija/Biznis

HIFA će u poljoprivredu u Sanskom Mostu uložiti 25 miliona KM

U poljoprivrednu proizvodnju na području Općine Sanski Most, kompanija „Hifa group“ iz Tešnja uložiće u narednom periodu 25 miliona maraka. To je u intervjuu od prije nekoliko dana izjavio vlasnik

MADE IN BOSNIA-387

Jabuke i kruške iz Bosne i Hercegovine ponovno u Rusiji

Uprava za zaštitu zdravlja bilja Bosne i Hercegovine, u saradnji sa Federalnim ministarstvom poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva danas su organizovali posjetu proizvođaču voća “Team Agro” d.o.o. Gradačac, jednom od najvećih

Ekonomija/Biznis

Međunarodni aerodrom Sarajevo: 12 posto više putnika u odnosu na august 2018.

Kroz Međunarodni aerodrom Sarajevo u mjesecu augustu 2019. godine prošlo je 178.943 putnika, što predstavlja rast od preko 12 posto u odnosu na isti mjesec prošle godine. Ovim je nastavljen