Svjetleće reklame bosanskog proizvođača od New Yorka do Moskve

Svjetleće reklame bosanskog proizvođača od New Yorka do Moskve

 

Kompanija Provis iz Visokog, proizvođač svjetlećih reklama i ostalih reklamnih elemenata, sa svojim proizvodima lider je na bosanskohercegovačkom i tržištu regije dok značajnu poziciju zauzima i na najzahtjevnijim tržištima EU, Amerike i Srednjeg istoka. Kvalitet njihovih proizvoda prepoznale su brojne kompanije kako u Bosni i Hercegovini tako i u inostranstvu, te se Provis može pohvaliti saradnjom sa velikim svjetskim brendovima.

 

Kompanija Provis iz Visokog pozitivan je primjer da se uz predan rad, profesionalnost, preciznost i kvalitetnom radnom snagom mogu pridobiti i najzahtjevnija svjetska tržišta.

Njihov put prema uspjehu počeo je prije 20 godine, tačnije 1997. godine kada su otac i sin, Mustafa i Saša Smajlović osnovali kompaniju Provis, a osnovna djelatnost kompanije  je proizvodnja svjetlećih reklama i ostalih reklamnih elemenata uz upotrebu najmodernijih i najkvalitetnijih materijala, alata i mašina.

Najznačajniji proizvodi iz njihovog proizvodnog asortimana su 3D svjetleće LED reklame posljednje generacije, digitalna solventna štampa, brendiranje vozila i ostali srodni proizvodi. Od osnivanja do danas Provis niže uspjehe, a pod sloganom Light up your business, Provis je osvjetlio biznise brojnih klijenata u Bosni i Hercegovini, zemljama Evropske unije, Amerike, a najveći dio njihovih prihoda upravo dolazi sa inozemnog tržišta.

Od New Yorka do Moskve

„S ponosom možemo istaknuti da smo lider kako na domaćem tržištu tako i na tržištu regije, dok smo na prostorima EU visoko pozicionirani, naravno uz konstantan rast, razvoj i napredovanje ka vrhu. Proizvodi kompanije Provis su zastupljeni na skoro svim kontinentima, od New York-a do Moskve,“ za Business magazine kaže Saša Smajlović, direktor kompanije Provis.

Kontinuirani rast kompanije vezan je za konstantnu modernizaciju u vidu nabavke najmodernijih i najnaprednijih mašina i alata potrebnih za obavljanje djelatnosti. Razvoj kompanije je baziran na evropskim i svjetskim standardima iz oblasti vezanih za struku, jer sama proizvodnja i instalacija svjetlećih reklama zahtjeva angažman velikog broja stručnih lica: od mašinskih inženjera, inženjera elektro struke, inženjera građevine i saobraćaja, kao i inženjera hemije sa kojima vrše konstantnu saradnju. Trenutno su u fazi uvođenja ISO certifikata za prostore EU, kao i UL certifikata za prodajno područje američkog kontinenta.

„Naši proizvodni kapaciteti su spremni za najzahtjevnija tržišta- EU, Amerika, Švicarska, Ujedinjeni Arapski Emirati. Ponosni smo što smo u svakom trenutku konkurentni sa najkvalitetnijim svjetskim kompanijama iz naše struke,“ dodaje Smajlović.

Kompanija upošljava 40 zaposlenika različitih profila: bravari, zavarivači, elektrotehničari kao proizvodno osoblje, te visokoobrazovani kadar kao što su magistri nauka iz oblasti mašinstva i elektrotehnike. Osim ulaganja u proizvodnju i modernizaciju, uposlenici kompanije Provis se usavršavaju iz dana u dan te se aktivno obrazuju i na različitim fakultetima i školama. Upravo su timski rad, uspješna organizacija i težnja ka najvišim primjenjivim standardima u struci ključni faktori na kojima počiva uspjeh kompanije.

 

Povjerenje velikih

A o uspjehu ove kompanije najbolje govore njihovi klijenti koji su u njima prepoznali pouzdanog partnera.

„Radili smo dosta velikih projekata, od kojih možemo izdvojiti na bh. tržištu: dm drogeriemarkt, Konzum, Sparkasse, Samsung, brendiranje Sberbank poslovnica za tržišta BiH, Hrvatske, Srbije i Crne Gore, brendiranje poslovnica bivšeg Merkur osiguranja za tržišta BiH i Austrije, brendiranje Cartier-a na svim kontinentima, brendiranje Adidas-a širom svijeta i još dosta toga,“ ističe Smajlović.

Na pitanje da li je teško jednoj bosanskohercegovačkoj kompaniji zadobiti povjerenje velikih klijenata kao što su Cartier, Samsung, Adidas, Smajlović kaže da je pojava jedne kompanije iz Bosne i Hercegovine kod velikih kupaca  vrlo često popraćena sa skepticizmom jer su njihove asocijacije još uvijek vezane za nesretnu blisku prošlost.  Međutim, nakon prvih koraka ka ostvarivanju saradnje, posjete kompaniji te nakon što se uvjere u njihov odgovoran i profesionalan pristup taj stav vrlo brzo izblijedi.

Kako bi olakšali svoj pristup evropskom tržištu, Provis je prošle godine osnovao kćerku firmu u Njemačkoj, PSS Lichtwerbung GmbH s kojom su se predstavili na najvećem i najznačajnijem sajmu za maloprodajne lance u Evropi- Euroshop Dusseldorf.

„Njemačku firmu smo osnovali kao našu ispostavu u jednoj od najjačih svjetskih privreda, kako bismo olakšali plasman naših proizvoda do krajnjih i velikih kupaca, što nam je pošlo za rukom i što se pokazalo kao pravi poslovni potez,“ dodaje Smajlović.

Smajlović ističe kako tekuću godinu predviđaju kao najuspješniju godinu od osnivanja kompanije, što dosadašnji rezultati i pokazuju, dok za naredne godine planiraju povećavati kako proizvodne tako i prodajne kapacitete.

 

Učešće na sajmovima

Promociju svojih proizvoda kompanija Provis vrši na više načina, a ponajviše učešćem i prezentiranjem kompanije na najvećim svjetskim sajmovima iz njihove struke, mada kako Smajlović kaže najbolja promocija je kvalitetan proizvod. A kada su u pitanju sajmovi, kompanija je učestvovala do sada na brojnim sajmovima, što će nastaviti i u narednom periodu.  Tako su 2016. godine učestvovali na sajmu Fespa u Amsterdamu, prošle godine na sajmu Euroshop u Dusseldorfu, a ove godine osim Sajma privrede/gospodarstva u Mostaru, učestvovavali su i na sajmu Fespa u Berlinu.

Previous Sarajevo: Cvijet Srebrenice na fasadi „Olomanke“ u znak sjećanja na genocid
Next Divlji konji sa Borove glave prkose zimi (FOTO)

You might also like

Ekonomija/Biznis

‘Muška voda’ konačno prodana – veliki potencijal ovog kompleksa kod Kladnja

“Muška voda” prodana je firmi iz Sarajeva “Parkking” za oko 1.500.000 KM – izjavio je ministar trgovine, turizma i saobraćaja Tuzlanskog kantona Mirsad Gluhić. Dodao je da je prodat i

Ekonomija/Biznis

Impozantni rezultati gornjovakufskog rudnika uglja u 2018

  Plan proizvodnje uglja za 2018. u Zavisnom društvu Rudnik uglja “Gračanica” Gornji Vakuf-Uskoplje bit će prebačen za petnaest posto, a pretpostavke su da će se realizirati s 290.000 tona

Ekonomija/Biznis

U Goraždu svečano otvoren tržni centar Bingo

Najveći bosanskohercegovački trgovački lanac “Bingo d.o.o.”, jučer je svečano otvorio tržni centar u ulici Rabita bb u Goraždu. U prisustvu poslovnih partnera, predstavnika javnog života,  klijenata, gostiju, brojnih građana i