Kako se pripremao rat protiv Bosne: Tintor otkriva da je organizovao ‘svatove’ koji su prevozili oružje kroz Sarajevo (Video)

Kako se pripremao rat protiv Bosne: Tintor otkriva da je organizovao ‘svatove’ koji su prevozili oružje kroz Sarajevo (Video)

 

Ovih dana rukovodstvo u manjem bh. entitetu obilježava, Ustavnim sudom Bosne i Hercegovine osporeni, Dan tog entiteta.  A kako je nastajala RS može se doznati i iz razgovora kojeg je vodio Risto Đogo sa Jovanom Tintorom 1994. godine.

Tintor, bivši predsjednik Kriznog štaba općine Vogošća, osuđen je 2018. pred Sudom Bosne i Hercegovine prvostepenom presudom na 11 godina zatvora za zločine počinjene u proljeće i ljeto 1992. godine.

Previous “Dom oslobodilaca” na brdu Žuč – simbol historije i hrabrosti
Next Počinje s radom fabrika elektrogeneratora u Živinicama, posao za 80-100 radnika

You might also like

AGRESIJA|GENOCID|URBICID

Tuzlanska Kapija! Osuđeni slobodno šeta Beogradom. Njegovi saučesnici također šetaju po Srbiji

  Rijeka ljudi jutros se slivala na tuzlansku Slanu Banju. Posljednje počivalište tuzlanske mladosti, koja je ubijena na Kapiji 25. maja 1995. godine, posjetili su članovi porodica i brojne delegacije.

AGRESIJA|GENOCID|URBICID

Obilježena godišnjica bitke za oslobađanje Mijatovića kose: Sjećanje na ratnog heroja Safeta Isovića i njegove saborce

Na Mijatovića kosi danas je obilježena 24. godišnjica oslobađanja ovog područja od agresorskih snaga i pogibije ratnog heroja Safeta Isovića, zamjenika komandanta Druge viteške motorizovane brigade, dobitnika najvećeg ratnog priznanja

AGRESIJA|GENOCID|URBICID

Svjedočenja iz Tomašice u romanu Mirze Sadikovića Tomašica-Vjetar tišine (VIDEO)

  Tomašica kod Prijedora, nijemi je svjedok zločina počinjenih nad bošnjačkim i hrvatskim stanovništvom ovog kraja. Tokom rata, a najviše u ljeto 1992., u Prijedoru i njegovoj okolici ubijeno je