Olimpizam ponovo u Sarajevu: Najljepše želje domaćinima i sportašima EYOF-a

Olimpizam ponovo u Sarajevu: Najljepše želje domaćinima i sportašima EYOF-a

 

Mlade sportaše cijelog svijeta će u narednih osam dana ugostiti olimpijsko Sarajevo. Duh i poruke olimpizma ponovno dolaze na Jahorinu, Bjelašnicu, Igman, među građane Sarajeva i Istočnog Sarajeva.

Olimpijski festival mladih EYOF 2019, koji se ovdje održava od 9. do 16 februara pokrenuo je ne samo mlade sportaše koji će na ovim zimskim borilištima tražiti svoje prve i najveće uspjehe nego je stavio u pogon sve ljudske i materijalne kapacitete kako bi domaćini opravdali ukazano povjerenje i svima obezbijedili siguran, ugodan i radostan doživljaj.

Kanton Sarajevo je od samog početka priprema za organizaciju ove velike sportske smotre bio sa svim svojim kapacitetima na raspolaganju organizatorima i posebno aktivan u finansijskoj podršci ovom događaju.

Vlada Kantona Sarajevo, ministarstva privrede i kulture i sporta su za organizaciju EYOF-a do sada alocirali 4,9 miliona KM. Također, kroz višegodišnje investiranje u sportske kapacitete u gradu i na olimpijskim planinama uloženo je više od 20 miliona KM.

Posebno smo ponosni na doprinos naših policajaca, vatrogasaca,ljekara i ostalih medicinskih radnika, preduzeća za održavanje čistoće, Kantonlanoj Civilnoj zaštiti, Rad-u, Gras-u, Hitnoj pomoći i drugim javnim preduzećima i ustanovama koji će u potpunosti biti na raspolaganju učesnicima i gostima EYOF-a.

Svim građankama i građanima Sarajeva, komšijama u Istočnom Sarajevu,čelnici Kantona Sarajevo upućuju najljepše želje i poručuju da zajedno svi želimo biti dobri domaćini našim gostima, da odavde ponesu najljepše uspomene. Mladi sportaši neka postignu najbolje rezultate.

Previous Poznate sklupture ponovo nad Miljackom
Next Na Bjelašnici će se graditi hotel Cone vrijedan 30 miliona KM

You might also like

SPORT

Amerikanci pišu: “Džanan Musa, bosanska senzacija – bez dileme najbolji igrač na turniru”

U španskoj Zaragozi se trenutno održava FIBA-ino Svjetsko prvenstvo za igrače ispod 17 godina, a naša reprezentacija će odmjeriti snage s Australijom u okviru osmine finala. Naša reprezentacija cilja visoko,

SPORT

U21: Bosanski fudbaleri nadigrali belgijsku reprezentaciju

Mlada fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine pobjedom je okončala kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. Rezultat je bio 3:2 za Bosnu i Hercegovinu na Olimpijskom stadionu Asim Ferhatović u Sarajevu. Naši U21

SPORT

Rusi su pokazali nepoštovanje s onim gafom u vezi himne, to nas je dodatno motivisalo

Odavno se nije desilo da neki sportista tako brzo, praktično preko noći, postane novi ljubimac Bosanaca i Hercegovaca. Tačnije – sportistkinja. Djevojci pod imenom Jonquel Jones to je pošlo za rukom. Naturalizovana