Najbolji bosanski atletičar: Amel Tuka posjetio Hadžiće

Najbolji bosanski atletičar: Amel Tuka posjetio Hadžiće

Najbolji atletičar Balkana i bronzani sa ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva u Pekingu Amel Tuka boravio je danas u Hadžićima gdje se susreo sa prijateljima iz Atletskog kluba Sarajevo – sekcija Hadžići.

– Zadovoljstvo mi je što sam danas ovdje u Hadžićima sa svojim prijateljima atletičarima. Obećao sam im ranije da ćemo se naći i provesti malo vremena u druženju, kazao je Tuka.

Nakon druženja sa članovima AK Sarajevo na stadionu OŠ 6. mart Hadžići i stotine autograma sa hadžićkim osnovcima, naš najbolji atletičar posjetio je i Općinu Hadžići.

– Velika nam je čast ugositi bh. šampiona Amela Tuku. Pored toga što je vrhunski sportista Amel je dobro odgojeno dijete i skromna osoba. Ukoliko bude bilo potrebe Općina Hadžići će pomoći našem vrhunskom sportisti da ostvaruje još bolje i značajnije rezultate. Neka ovakvi ljudi predstavljaju BiH u svijetu i šire dobar glas o nama, kazao je nakon sastanka Općinski načelnik Hamdo Ejubović.

(oslobođenje.ba/mb)

Previous Bošnjaci obilježavaju Dan Sandžaka
Next Završen grandiozni projekat: Sarajevska zaobilaznica iz ptičije perspektive

You might also like

SPORT

RIO: Sutra nastupaju Amel Tuka, Larisa Cerić i Mihajlo Čeprkalo

Na Olimpijska borilišta u Riu sutra izlaze tri naša takmičara: atletičar Amel Tuka, džudistkinja Larisa Cerić i plivač Mihajlo Čeprkalo. Prvi će svoj nastup zabilježiti najbolji bh sportista za 2015.

SPORT

Bosna domaćin Ukrajini u baražu, kući igramo i eventualno finale

U sjedištu UEFA u Nyonu danas je održan žrijeb play-offa za EURO 2024. Bosna i Hercegovina se u baraž plasirala osvajanjem prvog mjesta u svojoj grupi u UEFA Ligi nacija,

SPORT

U prvom kolu Airsoft Mastersa FBiH u pet disciplina natjecalo se deset klubova

Airsoft je vrsta adrenalinskog sporta u kojem se koristi vojna oprema i replike vatrenog naoružanja koje, kao municiju, koristi plastične kuglice. Potekao je pedesetih godina prošloga vijeka iz Azije, a