Sarajevo: Vijećnica u bojama italijanske zastave

Sarajevo: Vijećnica u bojama italijanske zastave

Vijećnica je večeras osvijetljena u bojama italijanske zastave u znak podrške ovoj državi koja je postala žarište pandemije korona virusa.

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka i italijanski ambasador u Bosni i Hercegovini Nicola Minasi prisustvovali su ovom činu te zajednički poslali važnu poruku saradnje i zajedništva.

  – Večeras je Vijećnica osvijetljena bojama italijanske zastave. Zajedno sa ambasadorom Nicolom Minasijem poslali smo poruku podrške svima u borbi protiv ovog velikog izazova.


Ta država je posljednjih sedmica žarište pandemije korona virusa. Iako se cijeli svijet, pa i mi u Bosni i Hercegovini suočavamo sa širenjem virusa i mjerama prevencije, šaljemo poruku prijateljima iz Italije da smo uz njih kao što su oni bili uz nas kada je bilo najteže. Samo oprez, odgovornost i strpljenje mogu biti pravi odgovor na izazov – poručio je gradonačelnik Skaka.

Previous Stručnjaci spriječili uništenje kestenovih šuma u USK
Next Velikosrpski vitezovi: Malo rušimo džamije, malo branimo svetinje

You might also like

NAŠI DANI

Švedska ministrica Aida Hadžialić započela zvaničnu posjetu Bosni i Hercegovini

Ministrica obrazovanja Švedske Aida Hadžialić stigla je u zvaničnu posjetu Bosni i Hercegovini, a jutros se sastala sa predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Denisom Zvizdićem. Sastanak su održale i delegacije Vijeća

NAŠI DANI

Kozarac: Desetine biciklista stigle u Kamičane da odaju počast prijedorskim žrtavama

Desetine učesnika biciklističkog maratona “Bihać – Kozarac” stiglo je u Memorijalni centar Kamičani u Kozarcu kod Prijedora gdje će odati počast za 16 prijedorskih žrtava ubijenih 1992. godine, javlja AA.

OTPOR BOSNE

Manifestacija ‘Dani Otpora’ u Goraždu: Sjećanje na početak opsade i herojsku odbranu (FOTO)

  Polaganjem cvijeća na Centralnom spomen-obilježju ”Goražde – grad heroj svojim braniocima”, danas je počela tradicionalna Manifestacija „Dani otpora“. 04 (četvrtog) maja 1992. godine, tačno u 7 sati i pet