Kompanija ‘Tehnograd’ donira 1000 zaštitnih odijela UKC-u Tuzla

Kompanija ‘Tehnograd’ donira 1000 zaštitnih odijela UKC-u Tuzla

Povodom aktuelnih dešavanja u Bosni i Hercegovini u vezi sa Corona virusom (COVID-19) izuzetno je važno da zaštitimo one koji u svakodnevnim situacijama štite nas.

U cilju prevencije širenja Corona virusa (COVID-19) neophodno je da naši zdravstveni radnici na „prvoj borbenoj liniji“ imaju adekvatnu zaštitu pri obavljanju poslova u novonastaloj kriznoj situaciji.

Naša kompanija osigurala je nabavku 1.000 (hiljadu) komada zaštitnih odijela, a u skladu sa novim informacijama o zaraženim na našem kantonu ažurno smo reagovali te već danas dostavili prvi dio naše donacije, 200 komada zaštitnih odijela. Ostatak će biti uručen u toku naredne sedmice.

Ovo je naše hvala za sve doktore, medicinske sestre, tehničare i drugo medicinsko osoblje koji svakodnevno, u teškim uslovima, predano i kvalitetno brinu o zdravlju svih građana izlažući opasnosti svoje živote i živote svojih porodica. U potpunosti shvatamo ozbiljnost trenutne situacije i napore koje ulažu nadležne institucije u cilju prevencije širenja COVID-19 virusa u našem kantonu, te smo upravo ovom donacijom odlučili i sami pomoći i olakšati svim zdravstvenim radnicima njihov svakodnevni rad i njihovu borbu. Želimo svojim primjerom da pokažemo i drugim kompanijama da se u kriznim situacijama moramo držati zajedno i zajednički djelovati, za dobro svih nas. Iskreno se nadamo da ćemo novonastalu kriznu situaciju uspješno prebroditi i što prije se vratiti svojim svakodnevnim aktivnostima.

Apelujemo na sve građane da se pridržavaju uputa Kriznog štaba Tuzlanskog kantona i Grada Tuzla te da maksimalno odgovorno shvate novonastalu situaciju. Ovim putem također želimo reći jedno veliko HVALA svima koji svojim svakodnevnim radom doprinose prevenciji širenja COVID-19 virusa.

Budimo zajedno – za našu zajednicu!, poručuju iz kompamije sa 73-godišnjom tradicijom.

Previous Brčanski 'Malagić' proizvodi maske i dijeli sugrađanima
Next Vozila i letjelice FUCZ dostavljaju testove na koronavirus i uzorke

You might also like

NAŠI DANI

ZENICA RIJEŠILA GRADSKI PROMET: Uspjeh projekta u koji je malo ko vjerovao (VIDEO)

Realizacijom projekta izgradnje Glavne gradske magistrale Zenica je dobila potpuno novi izgled, na opće oduševljenje građane Zenice koji su do prije nekog vremena bili skeptični prema ovom projektu. Do sada

NAŠI DANI

Zasjala podrinjska ljepotica koja je uništena u klizištu: Najljepši bajramski poklon za povratnike u Cersku (FOTO)

Nakon što je uništena aktiviranjem klizišta u maju prošle godine, džamija u povratničkom naselju Cerska, koje se nalazi između Zvornika i Vlasenice, ovih dana je ponovo zasjala punim sjajem. Završetkom

NAŠI DANI

‘Septembarski dani slobode’ u Bosanskoj Krupi

Danas se navršava 24. godina od kako su borci i starješine 511. slavne bbr., 505. viteške i 503. slavne u sadejstvu sa drugim jedinicama 5. korpusa Armije RBiH oslobodili Bosansku