Akademija povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine u Livnu

Akademija povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine u Livnu

U petak 24.11.2023. u organizaciji BZK Preporod Livno u velikoj sali BZK Preporod Livno održana je svečana Akademija povodom obilježavanja Dana državnosti BiH.

Akademija je održana u saradnji sa gostima Medžlisom Islamske zajednice Livno, Hrvatskim kulturno umjetničkim društvom Dinara i osnovnom muzičkom školom Franjo Vilhar. Na Akademiji je nastupalo preko 70 učesnika iz pomenutih udruženja.

Prisutnima u publici se obratio i gost ovogodišnje Akademije prof.dr. Senadin Lavić koji je u svom govoru naglasio važnost ovog datuma u historiji bosanske državnosti.

Akademija je završena nastupom dječijeg hora MIZ Livno i izvedbom skladbe “Samo da rata ne bude”.

Zahvaljujemo se svima koji su doprinijeli organizaciji svečane Akademije, posebno gostima, medijskim kućama Li video, Pro TV i sponzoru BH Telecom d.d. Sarajevo.

Svim građankama i građanima Bosne i Hercegovine želimo sretan Dan državnosti Bosne i Hercegovine! – poručili su iz Bzk Preporod Livno.

Previous Općina Novi Grad sa više od 200 djece svečano obilježila Dan državnosti Bosne i Hercegovine
Next U Kozarcu druženje planinara povodom Dan Državnosti Bosne i Hercegovine

You might also like

TURIZAM

Boraviti uz Unu neprocjenjiv je osjećaj

Ulaganja u turizam i pripreme za turističku sezonu traju tokom čitave godine. Upravo zbog toga, nakon izuzetno dobre posjećenosti protekle godine, u gradu na Uni očekivanja su velika. U Unsko-sanskom

BH RAZGLEDNICA

Kraljevskim stazama Bobovca – u historijskom kontekstu najznačajnija planinarska tura u Bosni i Hercegovini

U  prelijepom jesenjem ambijentu , povodom 645.godišnjice krunisanja prvog bosanskog kralja Tvrtka I Kotromanića, Udruženje građana “ Azimuth 135” organizira pohod na Bobovac, planinarenje autentičnom kraljevskom stazom i obilazak prijestolnice

BAŠTINA

Srednjovjekovni bosanski gradić Počitelj oživljavaju posjetioci iz raznih dijelova svijeta

  Srednjovjekovni gradić Počitelj u dolini Neretve koji plijeni pažnju brojnih prolaznika magistralnim putem od Mostara prema Metkoviću s lijepim sunčanim vremenom je postao turistička atrakcija gostiju iz raznih dijelova