Al-Qassam postavio zasjedu oficirima i vojnicima Golani brigade

Al-Qassam postavio zasjedu oficirima i vojnicima Golani brigade

Al Jazeera je emitirala nove ekskluzivne snimke borbi u četvrti Shujaiyya, na istoku grada Gaze, između Brigada Al-Qassam, vojnog krila Islamskog pokreta otpora Hamas, i izraelske okupatorske vojske.

Snimci Brigada Al-Qassam prikazuju zasjede koje su postavljene oficirima i vojnicima Golani brigade, koja se opisuje kao elitna brigada u izraelskoj vojsci.

Snimci također sadrže prizore gađanja i uništavanje izraelskih vojnih vozila raketama Al-Yassin 105, kao i napad na pješadijske snage protivpješadijskom raketom.

Izraelski Kanal 12 je prije dva dana objavio da je zapovjednik 51. bataljona Golani brigade smijenio zapovjednika čete, jer je doveo u opasnost grupu vojnika u naselju Shujaiyya, nekoliko dana nakon što je vrh izraelske vojske donio odluku o povlačenju vojnika ove brigade.

Al-Qassam dokumentira operacije koje izvodi protiv snaga i vojnih vozila okupatorske vojske, na različitim borbenim linijama, otkako je počela izraelska kopnena operacija krajem oktobra.

Brigade Al-Qassam u svojim operacijama koriste protivpešadijske, protivoklopne i rakete protiv utvrđenih ciljeva, a pored toga postavljaju i zasjede i izvode precizne snajperske operacije.

Previous PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV 11 OSOBA ZA ZLOČINE PROTIV ČOVJEČNOSTI NA PODRUČJU ZVORNIKA
Next Predstavljeno idejno rješenje za „Ljiljan“ i “Vidikovac” na Visu

You might also like

NAŠI DANI

Za dva i po mjeseca ‘BH voz’ počinje saobraćati na relaciji Sarajevo – Bihać

  Željeznice Federacije Bosne i Hercegovine danas su potpisale ugovor sa firmom Step d.d. Sarajevo, koja je ponudila najbolje uvjete na međunarodnom tenderu, za izvođenje radova na elektrifikaciji dijela Unske

NAŠI DANI

Sjenina Rijeka kod Doboja: Protest i bojkot nastave do ostavke direktorice

–Mi želimo vratiti svoju djecu u školske klupe, ali je uslov smjena ili ostavka Mevlide Dervišefendić, direktorice Osnovne škole “Petar Kočić” – kaže za Preporod.info Aida Mujakić, predsjednica Vijeća roditelja. Pažnju javnosti ova škola u

NAŠI DANI

Obilježena godišnjica pogibije ‘Zlatnog ljiljana’, Ramiza Salčina

Danas se navršila 28. godišnjica od pogibije Ramiza Salčina, ratnog komandanta Općinskog štaba Teritorijalne odbrane Novi Grad, dobitnika najvećeg ratnog priznanja “Zlatni ljiljan” i ordena oslobodilačkog rata “Zlatni grb s