Amel Tuka u Konjicu otvorio atletsku stazu po IAAF standardu

Amel Tuka u Konjicu otvorio atletsku stazu po IAAF standardu

Najbolji bosanskohercegovački atletičar i viceprvak svijeta Amel Tuka u Konjicu je na Gradskom stadionu svečano otvorio uređenu atletsku stazu po IAAF standardu.

“Ukazana mi je velika čast da otvorim atletsku stazu, siguran sam da je ovo tek početak onoga što slijedi”, kazao je Tuka.

Izrazio je nadu da će se razviti u veliku sportska priča u Konjicu i da će se, tu na atletskoj stazi gledati velike svjetske zvijezde.

Ja sam rođen u ovoj zemlji i odrastao. Dokazao sam da možemo napraviti velike stvari i da se možemo nositi sa svima”, kazao je Tuka.

On je poručio djeci i mladima da trebaju vjerovati u sebe i vrijedno raditi, jer će im to sigurno donijeti dobar rezultat.

Atletsku stazu je Tuka proglasio otvorenom nakon simbolične utrke djece i rekreativaca uz svečano prisjećanje vrpce zajedno sa Džahidom Muratbegovićem direktorom PD Igman, te predsjednikom FK Igman Konjic i sa Fadilom Tatarom predstavnikom Općine Konjic koji su ovaj projekt podržali.

Izvor: BHRT

Previous Rade Zoranović i Nusret Aganović o bitkama za Sarajevo: "Nismo imali oružja, samo bosansko srce"
Next Kozarac: Dženaza za ubijene Prijedorčane; otvorena i izložba fotografija satova žrtava pronađenih u masovnim grobnicama

You might also like

SPORT

Jure Franko o Igrama ‘84: Sarajevo je ujedinilo svijet

Kada se govori o Zimskim olimpijskim igrama u Sarajevu prije 40 godina, većini ljudi na um padaju naredne asocijacije: Vučko, Pahuljica i slogan „Volimo Jureka više od bureka“. Vučko je

SPORT

Remake derbija iz 1996. godine: Bivši fudbaleri Želje i Sarajeva remizirali na Grbavici

Nekadašnji fudbaleri Sarajeva i Željezničara okupili su se večeras na stadionu Grbavica gdje su odigrali remake sarajevskog derbija iz 1996. godine, javlja AA. Glavni grad Bosne i Hercegovine bio je

SPORT

Spektakularnom ceremonijom otvoreno Svjetsko fudbalsko prvenstvo u Kataru

Uoči prve utakmice Svjetskog fudbalskog prvenstva u Kataru između selekcije domaćina i Ekvadora na stadionu ”Al Bayt” u gradu Al Khoru održana je svečana ceremonija otvaranja jednog od najvećih sportskih