Armin Muzaferija prihod od turneje donira narodu Palestine

Armin Muzaferija prihod od turneje donira narodu Palestine

Poznati bosanskohercegovački umjetnik i pjevač Armin Muzaferija boravi u Velikoj Britaniji gdje će održati četiri koncerta, a sav prihod odlučio je donirati narodu Palestine.

Armin Muzaferija će i ove godine imati turneju po Velikoj Britaniji, te će sa svojim muzičarima održati koncerte u Glasgowu, Manchesteru, Birminghamu i Londonu.

Navedena turneja će biti humanitarnog karaktera, s obzirom na to da je Muzaferija odlučio sav prihod od koncerata donirati stanovništvu Palestine.

Ističe da ga svakodnevna stradanja Palestinaca i slike kojima svjedoči zahvaljujući društvenim mrežama uveliko podsjećaju na devedesete i period agresije na Bosnu i Hercegovinu.

“Ako iko razumije Palestince i njihovo trenutno stanje, kao i činjenicu da su im svi okrenuli leđa – onda smo to mi. Na identičan način je cijeli svijet posmatrao agresiju nad Bosnom i Hercegovinom i višegodišnje ubijanje civila”, poručuje Muzaferija za TRT Balkan.

“Dužni smo im”

Zbog ranije napisanog, ali i zbog činjenice da “smo im dužni”, zaradu od prodanih ulaznica donirat će narodu Palestine.

“Dužni smo im i mnogo više. Ovo uopće ne smatram nečim posebnim niti smatram da sam na ovaj način riješio moralnu obavezu. Moramo koristiti svaku priliku da im pomognemo. Zahvaljujem se organizatorima naše turneje po Velikoj Britaniji, uposlenicima organizacije ‘Revive Darul Arqam’ koji su i predložili da prihod od koncerata doniramo Gazi”, dodaje Muzaferija.

“Ukazivanje na istinu je obaveza, a ne izbor”

Kao osoba iz javnog života, uvjeren je da se svaka ukazana prilika za podizanje svijesti o nemilosrdnim napadima Izraela na Palestinu mora iskoristiti, što on upravo i radi.

“Kada ste javna osoba i imate određeni utjecaj na ljude, onda je širenje istine vaša obaveza, a ne izbor. Jako je bitno da smo na pravoj strani historije i ako ne možemo neko zlo ukloniti rukom, onda barem možemo riječima, stavom i djelovanjem. Palestina je u isto vrijeme ponos i bol još od moje rane mladosti. Kako vrijeme prolazi, ta bol prelazi u ljutnju i želju da se učini nešto što bi barem malo pomoglo našoj braći i sestrama”, zaključuje Muzaferija za TRT Balkan.

Njegova koncertna turneja održat će se od 15. do 18. februara ove godine.

Previous Mediji objavili EUROPOL-ovu shemu koja otkriva: Konaković se u martu 2021. godine u Dubaiju susreo sa Edinom Gačaninom Titom!
Next Bosanska plivačica u finalu SP na 200 metara leptir

You might also like

NAŠI DANI

Mnogima izgleda kao Cvijet Srebrenice. Na šta vas podsjeća oblik grada koji je pao u Srbiji?

Grad koji je danas ,, pao,,  na nekoliko mjesta u Srbiji, zbog svog neobičnog oblika koji podsjeća na cvijet, izazvao je  reakcije na društvenim mrežama. Ova pojava, koja je svojom bisernom bojim

OTPOR BOSNE

Obilježena godišnjica formiranja 3. korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine

U Brezi je obilježena 27. godišnjica formiranja Trećeg korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine u organizaciji Saveza ratnih vojnih invalida Zeničko-dobojskog kantona. Nakon polaganja cvijeća i odavanja počasti na šehidskom

NAŠI DANI

Najbolji bosanski atletičar: Amel Tuka posjetio Hadžiće

Najbolji atletičar Balkana i bronzani sa ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva u Pekingu Amel Tuka boravio je danas u Hadžićima gdje se susreo sa prijateljima iz Atletskog kluba Sarajevo – sekcija Hadžići.