AVA Star Kakanj: Proizveli i isporučili više od 7000 vizira za bolnice, klinike, apoteke, BH Poštu..

AVA Star Kakanj: Proizveli i isporučili više od 7000 vizira za bolnice, klinike, apoteke, BH Poštu..

Kakanjski zaštitni viziri od početka pandemija u našoj zemlji velika su pomoć i zaštita od prenošenja virusa Covid-19 u bolnicama, apotekama i kliničkim centrima širom Bosne i Hercegovine.

Djelo je to firme AVA Star d.o.o. Kakanj koji posljednjih dana imaju pune ruke posla. Kako bi sačuvala radna mjesta, firma je u potpunosti preusmjerila proizvodnju te sada proizvode vizire i zaštitne ograde.

“21. marta smo zatvorili firmu zbog nastale situacije vezano za situaciju oko Covid-19 pandemije. Niko nije otpušten niti je trebao biti, a preko vikenda smo razvili taj vizir i praktično već u ponedjeljak počeli s radom tako da nije ni bilo prekida. Sve aktivnosti smo usmjerili ka proizvodnji vizira i proizvode se od početka do kraja u našoj firmi, od laserskog isjecanja, štampe, termo obrade, te konačno sastavljanja”, priča za portal Akta.baVahidin Goga direktor AVA Stara.

Napominje da kako nisu ništa izmislili, vizir je poznat proizvod širom svijeta, ali su svoj model maksimalno pojednostavili i ubrzali proces izrade. Vizir je izrađen od PET materijala i vrlo je jednostavan za upotrebu. Proizvod je posebno važan za doktore ali i sve koji su u bliskom kontaktu sa oboljelima. Od strane Univerzitetskog kliničkog centra Sarajevo ocijenjeni su kao odlični.

Kako kaže, narudžbe konstantno dolaze i samo zbog vizira nije im ni najmanje ugroženo poslovanje, kao ni isplata plata, doprinosa, poreza itd.

Pored toga, posebno zadovoljstvo i čast predstavlja im biti dio borbe protiv virusa Covid-19 i omogućiti zaštitu onima kojima je to najpotrebnije u ovom trenutku.

Sve proizvedene količine plasiraju na bh. tržište u cilju podmirivanja potreba stanovništva i medicinskog osoblja, kao i ostalih radnika kojima su potrebni viziri.

U prethodnim danima proizveli su i isporučili više od 7000 vizira za bolnice, klinike, apoteke, BH Poštu, Hifa petrol, a u toku je izrada 2000 vizira za Grad Sarajevo koji će biti isporučeni kao pomoć bratskim gradovima Grada Sarajeva u Italiji među kojima je i Venecija, pa će kakanjski zaštitni viziri biti od pomoći i u najteže pogođenoj zemlji Evrope – Italiji.

“Dnevno u jednoj smjeni, dakle za 8 radnih sati proizvedemo do 700 kom, pa je do sada proizvedeno i isporučeno preko 7000 kom”, ističe on, dodajući da po potrebi taj broj može biti i dvostruko veći.

Inače, proteklih dana dana bila je toku je isplata martovskih penzija penzionerima. 

“U cilju dodatne zaštite naših penzionera ali i svog terenskog osoblja, BH Pošta nam se obratila sa hitnim zahtjevom za isporuku zaštitnih vizira za terenske poštare iz naše proizvodnje. Za nepuna dva dana proizveli smo i isporučili 1000 vizira kako bi naši poštari, ali i najstariji članovi našeg društva, a to su oni koji su trenutno zbog situacije od Koronavirusa rizična grupa, bili dodatno zaštićeni. Svi poštari koje ste viđali širom Bosne i Hercegovine nosili su zaštitne vizire proizvedene u AVA star doo Kakanj”, kazao je Goga.

Pored vizira u ponudi imaju i mobilne zaštitne pregrade. Rade se od plexiglasa i potpuno fizički odvajaju uposlenike koji rade u većem broju u zajedničkim prostorijama.

“Njih smo radili za N1 televiziju Sarajevo. Pogodne su kao fizička zaštita za sve objekte koje imaju pultove, kase, bilo kakav blizak kontakt s klijentima. Ovakve barijere potpuno sprečavaju kontakt svake vrste kupaca s radnicima. Otporni su na manje udarce, sva hemijska sredstva za čišćenje, alkohol itd”, dodaje on.

Kako kaže iza njih je puno posla i umora, ali će učiniti sve da se ova kriza prebrodi lakše.

“Struka je rekla da je vizir veoma koristan i ako spasi samo jedan život biće više nego dovoljno. Ukoliko bude potrebe za dodatnom radnom snagom za praćenje potreba koje su trenutno jako velike, planiramo i zapošljavanje”, zaključuje Goga.

Četiri godine poslovanja

Primarna djelatnost firme AVA Star je proizvodnja, prodaja i usluge u reklamnoj industriji kao i izrada velikih TV scenografija.

Iako relativno mlado preduzeće, osoblje zaposleno u AVA star ima višegodišnje iskustvo, duže od 10 godina u reklamnoj industriji.

Ovog mjeseca obilježavaju četiri godine postojanja i svih godina konstantno rade na unapređenju kvalitet svojih usluga.

Tokom godina rada prikupili su veliko iskustvo i povjerenje brojnih klijenata, odlučni su udovoljiti svim zahtjevima kupaca te uz upotrebu materijala vrhunskog kvaliteta koje obrađuju vrhunskom opremom, stvaraju proizvode vođeni idejom – kvalitet ispred svega.

“Upravo zbog toga se ističemo od ostalih, a scenografije koje smo napravili neke su od najvećih u BiH. Više podataka o tome kao i o nama i našoj firmi, te reference i slike radova možete naći na avastar.ba stranici”, poručuje Goga.

Previous Bećirović: Pragmatični Novalić i Vlada FBiH reagovali dobro
Next Svijetu prijeti nestašica metala kojeg na granici Bosne i Srbije ima u izobilju

You might also like

NAŠI DANI

Sidran: Zar ima među nama naivan da se čudi sličnim postupcima zapadne Evrope?

Peter Handke nije zaslužio Novelovu nagradu za književnost- mišljenje je svjetske javnosti koja ne prestaje reagirati na odluku Komiteta Švedske akademije da ovo vrijedno priznanje dodijeli kontroverznom austrijskom književniku. –

NAŠI DANI

Osigurano 22 miliona dolara za izgradnju Univerzitetske biblioteke

Bosna i Hercegovina i Kraljevina Sudijska Arabija potpisale su danas u Sarajevu memorandume o podršci Saudijskog fonda za razvoj Univerzitetskoj biblioteci u Sarajevu i općini Goražde. Potpisnici su zamjenik predsjedavajućeg

NAŠI DANI

Sarajevo: Obilježene 483 godine postojanja Gazi Husrev-begove medrese

Centralnom svečanošću održanom u amfiteatru Gazi Husrev-begove medrese u Sarajevu, obilježena je 483. godišnjica kontinuiranog odgojno-obrazovnog rada ove ustanove. Gazi Hurev-begova medresa osnovana je 26. redžeba 943. hidžretske, odnosno 8.