Bandić: Udovoljavanje ucjenama nije put za Evropu već za propast države Bosne i Hercegovine

Bandić: Udovoljavanje ucjenama nije put za Evropu već za propast države Bosne i Hercegovine

Piše: Muamer Bandić, šef Kluba Stranke za BiH u Skupštini KS

Davno je Bismarck rekao da je politika umijeće mogućeg, što samo po sebi znači da politički potezi aktera uvijek ovise o okolnostima u kojima se odvijaju. Svi mi koji se bavimo politikom u svoj rad smo unijeli spisak želja i političkih ciljeva. Iskreno, vjerujem da svi želimo boljitak našem narodu kroz izgradnju funkcionalne i pravne države, te ulazak naše zemlje u Evropsku uniju. Bar je tako što se tiče većine političkih aktera iz Sarajeva.

Nakon debakla sporazuma iz Laktaša, gdje su lideri stranaka Trojke iskazali potpunu stratešku i političku nekompetentnost za bavljenje ozbiljnim državnim pitanjima, sada je jasno da još uvijek ne razumiju ni s kim imaju posla, odnosno da ne razumiju okolnosti u kojima žele ostvariti svoje političke ciljeve, a posebno one o kojima su govorili tokom svoje postizborne kampanje.

Pa gdje su im danas onaj “uljuđeni” i “reformisani“ Dodik i “šampion europskih integracija” Čović? Danas ih njihovi koalicioni partneri ucjenjuju i svjesno blokiraju evropski put Bosne i Hercegovine. Iako samo otvaranje pregovora ne znači puno, simbolički je važan iskorak u približavanju naše zemlje EU.

Nakon obraćanja Dodika i Čovića, jasno je da će se to desiti samo ako lideri Trojke pristanu na otvorene i terorističke ucjene svojih koalicionih partnera.

Dakle, naša država može ići ka EU samo ako se uljuđenim i reformiranim europejcima, Dodiku i Čoviću, na pladnju servira država Bosna i Hercegovina. Dati državu u ruke njenim osvjedočenim mrziteljima, negatorima genocida, jaranima ratnih zločinaca i korumpiranim likovima koji se bogate kroz politiku, a istovremeno očekivati da će ta država biti bolja, da ćemo u njoj živjeti bolje, mogu samo osobe koje su u potpunom otuđenju od stvarnosti u kojoj živimo.

I svakoj neznalici je do sada jasno da udovoljavanje ucjenama dvojca Dodik-Čović nije nikakav put u Evropu i bolji život, već put u mrak i propast države Bosne i Hercegovine!
Jedino je sigurno da će u takvoj zemlji Dodik i Čović biti multimilijarderi, a Forto, Nikšić, Konaković i dalje neki ministri. Nas – ostalo cvijeće, teško da će iko zalijevati. A svi će biti zapamćeni kao ljudi koji su isušili i sopstveni narod.

Izvor: NAP

Previous Gradonačelnica Karić na dočeku olimpijaca na Sarajevskom aerodromu
Next Mila tekstil iz Prijedora ugasila pogone i otpustila radnike

You might also like

RIJEČ

Delkić: Bosna izdvaja manje od 1% GDP-a na odbranu – nikakav znak da smo ozbiljni po pitanjima vlastite sigurnosti

  Ajla Delkić, predsjednica Savjetodavnog Vijeća za Bosnu i Hercegovinu (Advisory Council for Bosnia and Herzegovina) u Washingtonu, koja ozbiljno, temeljito i snažno lobira za našu zemlju u Americi, kaže

RIJEČ

Bosna je bolja nego što se misli

„Bosna i Hercegovina se od kraja rata smatra multietničkom zemljom u krizi i kao moguće bure baruta. Ustvari, to je stabilna zemlja koja, kao i mnoge druge na periferiji Evrope,

RIJEČ

Bajrović: Ovo je bila orkestrirana kampanja laži stranaka koje su sada u Vijeću ministara

Ne stišavaju se reakcije nakon imenovanja novog saziva Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Saziv za period od 2022. do 2026. godine izglasan je glasovima 23 zastupnika u Parlamentarnoj skupštini BiH,