Banjalučka policija traga za 10 Gruzijaca zbog pljačke dva miliona KM

Banjalučka policija traga za 10 Gruzijaca zbog pljačke dva miliona KM

 Zbog krađe oko dva miliona KM u Banjoj Luci, u toku je potraga za 10 osoba. Od toga je riječ o sedam pomagača i tri direktna izvršioca.

Izjavio je to večeras načelnik Policijske uprave Banja Luka Đurica Vukelić, potvrdivši da je do sada uhapšen jedan državljanin Gruzije, koji je predat Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka, pišu Nezavisne novine.

– Imamo saznanja da je grupa izvršila par krivičnih djela na području FBiH – dodao je Vukelić.

Policija osumnjičene tereti da su došli u BiH, pratili žrtve, utvrđivali njihove životne navike, a onda kretali u napad, odnosno krađe.

Osumnjičeni su, nakon krađe na području Banje Luke, otišli prema Doboju, pa taksijem za Sarajevo.

Policija je ušla u stan u Sarajevu koji su koristili osumnjičeni, ali nisu pronašli ni njih ni novac.

– Izvršioci su identifikovani, ali nažalost nismo pronašli ni njih ni novac – istakao je Vukelić, te dodao da je u pitanju organizovana kriminalna grupa.

Navodi i kako imaju informacije da su izvršioci još u BiH, te da imaju i njihove fotografije.

Svi su državljani Gruzije, a jedini dosad uhapšeni, koji je “pao” na sarajevskom aerodromu, je po tvrdnji policije opisao podjelu posla u okrivu kriminalne grupe, pa i svoj dio.

Vukelić je apelovao na građane, koji posebno imaju stan na dan, da obrate pažnju na osobe iz Gruzije, te da sve sumnjivo prijave policiji.


Osumnjičenici za pljačku (Foto: Nezavisne novine)

Na pitanje otkuda nekom uopšte dva miliona maraka u torbi i da li se istražuje porijeklo tog novca, Vukelić je rekao da se trenutno ne može baviti tim pitanjem, ali se nada da imaju službe koje se time bave.

– Od jedne osobe je otuđen novac. Ostalo ne možemo komentarisati – rekao je Vukelić, upitan da li je vlasnik ukradenog novca jedan, ili ih ima više.

Prema operativnim saznanjima policije, uhapšeni Gruzijac mogao bi biti organizator ove kriminalne grupe.

Podsjećamo, razbojnici su pljačku izvršili prije dva dana u poslijepodnevnim satima u banjalučkom naselju Lauš. Tom prilikom od vlasnice mjenjačnice inicijala J.Š. navodno su oteli dva miliona maraka, prenosi NAP.

Previous Nova imena u bosanskoj reprezentaciji: 'Većinu smo izvukli iz reprezentacija, gdje su oni odrastali'
Next Otkriven spomenik tuzlanskim jedinicama na Slanoj Banji

You might also like

AGRESIJA|GENOCID|URBICID

Bivši tužilac za ratne zločine Srbije: U SREBRENICI JE BIO GENOCID I TAČKA

U Srebrenici se dogodio genocid, izjavio je jučer bivši srbijanski tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević na tribini “22 godine poslije sukoba: Da li su ratni zločini završena priča?”, koju

NAŠI DANI

Moguća nova kazna za Srbiju na Mundijalu: Srbi veličali ratne zločince i genocid u Srebrenici (VIDEO)

  Svjetska fudbalska asocijacija (FIFA) kaznila je Fudbalski savez Srbije (FSS) sa 10.000 švicarskih franaka zbog političkih poruka navijača ove balkanske države na utakmici prvog kola Svjetskog prvenstva sa Kostarikom, a nova

OTPOR BOSNE

Prije 30 godina stradao je goraždanski heroj Sinan Žuga: Poginuo dok je gađao tenk posljednjom granatom

Članovi Udruženja “Sinan Žuga i saborci”, porodica i brojni sugrađani danas su obilježili 30-godišnjicu velike bitke na Osanici i položili cvijeće na mezar heroja odbrane Goražda Sinana Žuge.  Bio je