BDP Bosne i Hercegovine u trećem kvartalu 2018. godine porastao 3,2 posto

BDP Bosne i Hercegovine u trećem kvartalu 2018. godine porastao 3,2 posto

 

Bruto domaći proizvod (BDP) Bosne i Hercegovine porastao je u trećem tromjesečju 2018. godine, u odnosu na isti period prethodne godine za 3,2 posto, objavila je Agencija za statistiku BiH.

Sezonski podešena serija podataka pokazuje rast BDP-a u trećem tromjesečju 2018. godine od 0,5% u odnosu na prethodno tromjesečje.

Posmatrano po područjima klasifikacije djelatnosti u trećem tromjesečju 2018. godine, u odnosu na isti period prethodne godine, značajan realni rast bruto dodane vrijednosti zabilježen je u djelatnostima: Trgovina na veliko i malo; popravak motornih vozila i motocikala 12,2% i Proizvodnja i opskrba električnom energijom, plinom, parom i klimatizacija 9,1%.
Realni pad bruto dodane vrijednosti zabilježen je u Ostalim uslužnim djelatnostima 2,4%.

 

 (Indikator.ba/MiruhBosne)
Previous Avdo Huseinović snimio film o bosanskim pravoslavcima, herojima odbrane Bosne i Hercegovine
Next Mitropolit dabrobosanski Hrizostom pred najveći hrišćanski praznik: Bog traži dobru volju među ljudima

You might also like

Ekonomija/Biznis

U prva četiri mjeseca 2021. bosanski izvoz povećan za 25,7 posto

Statistika robne razmjene Bosne i Hercegovine s inozemstvom, januar/siječanj-april/travanj 2021. U periodu januar-april 2021. godine izvoz je iznosio 4 milijarde 178 miliona KM, što je za 25,7 % više nego

Ekonomija/Biznis

Derubis Yachts radi nove jahte i prikolice za auta

Kompanija Derubis Yachts iz Viteza u 2020. godinu ušla je jako dinamično. U martu će u Sarajevu predstaviti prvi brod iz nove serije modela “42 fly”. Denis Kraljević, vlasnik pomenute

Ekonomija/Biznis

Zahvaljujući Općini Centar još 23 mlade osobe pokreću biznis

  U prostorijama Općine Centar, u srijedu, 26. decembra 2018. godine upriličeno je potpisivanje ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava mladim osobama za samozapošljavanje kroz start-up biznis. Načelnik Općine Centar dr.