Bećirović: Svi oni koji su pokušali dijeliti Bosnu završili su kao gubitnici na smetljištu historije

Bećirović: Svi oni koji su pokušali dijeliti Bosnu završili su kao gubitnici na smetljištu historije

Čvrsti nacionalistički savez Dodika i Čovića nije samo pragmatski, on je i idejni. Isti su. Razlikuju se eventualno samo u finesama, što je jedan otvoreniji, dok se drugi hineći svoje lažno evropejstvo voli sakrivati iza neutemeljene teze o HDZ-u kao nosiocu evropskih vrijednosti.

Predstavljaju se kao tzv. nosioci evropskih vrijednosti, a pokazuju se na djelu kao nosioci južnoafričkih vrijednosti, ali iz vremena najcrnjeg etničkog aparthejda.

Licemjerno, lukavo i vještim korištenjem slabosti i neznanja svojih koalicionih partnera Dragan Čović je uspio da pojedine lakomislene političke faktore uvjeri kako se on zaista zalaže za cjelovitu državu Bosnu i Hercegovinu. Krajnje je vrijeme da vladajući političari shvate da Čović Bosnu poštuje samo na riječima, dok na djelu, iz godine u godinu, vuče isključivo poteze koji vode prema komadanju i podjeli države.

Koalicioni partneri Dragana Čovića ili ne razumiju ili se prave da ne razumiju šta lider HDZ-a govori i radi. Tako je, primjera radi, ponovno jučer lider HDZ-a, upakovano u politički celofan, poručio „da obeshrabrujuće analize o raspadu BiH treba da budu motiv političarima da brže i bolje rade“. Njegov cilj je da u javni diskurs uvede tezu o „raspadu BiH“ i da s tom tezom ucjenjuje sve one koji ne misle kao on. Žalosno je da Čović i njemu slični političari nemaju druge motive da rade brže i bolje.

Zato, umjesto uvođenja u javni diskurs opasne teze o „raspadu BiH“, predlažem Čoviću da se kao sastavni dio aktuelne vlasti pozabavi životnim pitanjima običnih građana koji sve teže žive pod stegama etnokratije, kriminala i korupcije. Svi oni koji su pokušali komadati državu Bosnu i Hercegovinu završili su prije ili kasnije kao gubitnici na smetljištu historije. Tako će završiti i svi oni koji eventualno opet krenu tim putem – istakao je dr. Denis Bećirović, poslanik u državnom parlamentu.

 

(MiruhBosne)

Previous BH vozom ponovo prema jugu
Next Koje vrijednosti baštini Ljubo Bešlić i HDZ?

You might also like

RIJEČ

Margit Tomik Levy – otvoreno pismo izraelskom ambasadoru

OTVORENO PISMO IZRAELSKOM AMBASADORU NOAH GAL GENDLE -Poštovani g. Noah Gal Gendle obracam Vam se u svojstvu BiH i izraelskog građana koji je skoro celi radni vek proveo u Bosni

RIJEČ

Ahmet Sejdić: Najlakše je svjedočiti istinu. Neki od svjedoka Tužilaštva apsolutno osvijetlili moju sliku

Posljednjeg dana januara objavljeno je da je Apelaciono vijeće Suda Bosne i Hercegovine pravosnažno oslobodilo svih optužbi Tužilaštva BiH Ahmeta Sejdića, bivšeg komandanta Prve višegradske brigade Armije RBiH (ARBiH) i

RIJEČ

Analiza iz susjedstva: Bećirović otkida Komšićeve glasače; otvara prostor kandidatkinji HDZ-a da na mala vrata uđe u Predsjedništvo

Iako je zbog brojnih opstrukcija prijetilo da se Opći izbori u Bosni i Hercegovini ove godine uopče ne održe, odlukom Visokog predstavnika o finansiranju izbora, oni će ipak biti održani.