Bećirović: Svi oni koji su pokušali dijeliti Bosnu završili su kao gubitnici na smetljištu historije

Bećirović: Svi oni koji su pokušali dijeliti Bosnu završili su kao gubitnici na smetljištu historije

Čvrsti nacionalistički savez Dodika i Čovića nije samo pragmatski, on je i idejni. Isti su. Razlikuju se eventualno samo u finesama, što je jedan otvoreniji, dok se drugi hineći svoje lažno evropejstvo voli sakrivati iza neutemeljene teze o HDZ-u kao nosiocu evropskih vrijednosti.

Predstavljaju se kao tzv. nosioci evropskih vrijednosti, a pokazuju se na djelu kao nosioci južnoafričkih vrijednosti, ali iz vremena najcrnjeg etničkog aparthejda.

Licemjerno, lukavo i vještim korištenjem slabosti i neznanja svojih koalicionih partnera Dragan Čović je uspio da pojedine lakomislene političke faktore uvjeri kako se on zaista zalaže za cjelovitu državu Bosnu i Hercegovinu. Krajnje je vrijeme da vladajući političari shvate da Čović Bosnu poštuje samo na riječima, dok na djelu, iz godine u godinu, vuče isključivo poteze koji vode prema komadanju i podjeli države.

Koalicioni partneri Dragana Čovića ili ne razumiju ili se prave da ne razumiju šta lider HDZ-a govori i radi. Tako je, primjera radi, ponovno jučer lider HDZ-a, upakovano u politički celofan, poručio „da obeshrabrujuće analize o raspadu BiH treba da budu motiv političarima da brže i bolje rade“. Njegov cilj je da u javni diskurs uvede tezu o „raspadu BiH“ i da s tom tezom ucjenjuje sve one koji ne misle kao on. Žalosno je da Čović i njemu slični političari nemaju druge motive da rade brže i bolje.

Zato, umjesto uvođenja u javni diskurs opasne teze o „raspadu BiH“, predlažem Čoviću da se kao sastavni dio aktuelne vlasti pozabavi životnim pitanjima običnih građana koji sve teže žive pod stegama etnokratije, kriminala i korupcije. Svi oni koji su pokušali komadati državu Bosnu i Hercegovinu završili su prije ili kasnije kao gubitnici na smetljištu historije. Tako će završiti i svi oni koji eventualno opet krenu tim putem – istakao je dr. Denis Bećirović, poslanik u državnom parlamentu.

 

(MiruhBosne)

Previous BH vozom ponovo prema jugu
Next Koje vrijednosti baštini Ljubo Bešlić i HDZ?

You might also like

AGRESIJA|GENOCID|URBICID

„Da Srebrenice nije bilo, ostali srpski zločini bi vjerovatno bili zaboravljeni”

11. jula navršilo se 28 godina od genocida nad 8.372 Bošnjaka u Srebrenici. O tome piše Tageszeitung, prenosi DW. List navodi: “Iako, zahvaljujući bivšem visokom predstavniku za BiH Valentinu Inzku, postoji

RIJEČ

Bursać: Dok se srpski rod veseli, Hajrudin nudi bubreg reprezentativcu Srbije

Možda ste pročitali jedan pokušaj stvaranja misli u tvitu koji ide ovako: “Nema ništa loše u pevanju Veseli se srpski rode u kontekstu proslave nacionalnih sportskih uspeha. Da ponovim, nema ništa loše

RIJEČ

Dinko Gruhonjić: Školski čas Fate Orlović

Hej, mladi ljudi iz “srpskoga sveta”, da li ste nekada bili u Konjević Polju i vidjeli kako izgleda? Ako vas je put nanosio ka Sarajevu, onom džadom “preko Romanije”, prošli