Besplatni udžbenici za osnovce u Tuzlanskom kantonu

Besplatni udžbenici za osnovce u Tuzlanskom kantonu

Učenici osnovnih škola u Tuzlanskom kantonu od naredne školske godine imat će besplatne udžbenike. Odluka je ovo Vlade Tuzlanskog kantona, koja je putem rebalansiranog budžeta osigurala sredstva za kupovinu za učenike od 1. do 9. razreda.

Jedan od najavljenih prioriteta Vlade Tuzlanskog kantona bio je upravo nabavka besplatnih udžbenika za sve učenike osnovnih škola u Tuzlanskom kantonu, što je u svom ekspozeu najavio i kantonalni premijer Irfan Halilagić.

Također, najavljeno je da će od naredne školske godine biti obezbijeđen i novac za stipendije izuzetno nadarenih učenika i učenika s invaliditetom, kao i za stipendiranje učenika koji se odluče školovati za deficitarna zanimanja.

Ranije su dodijeljene stipendije đacima romske populacije i drugih nacionalnih manjina.

 U KS besplatni udžbenici za sve učenike od petog do devetog razreda osnovnih škola

Svi učenici od petog do devetog razreda javnih ustanova osnovnog obrazovanja u Kantonu Sarajevo s početkom nove školske 2022/2023. godine dobit će besplatne udžbenike, koje je osiguralo Ministarstvo za odgoj i obrazovanje KS.

(MiruhBosne/RTVTK)

Previous „BOSNA JE SAN O ZEMLJI NA RAZMEĐU SVJETOVA“
Next Podrška mladim poduzetnicima povratnicima u razvoju početnih biznisa, ugovore potpisalo 47 korisnika

You might also like

PISMENOST / KNJIŽEVNOST

Na 34. Sarajevskom sajmu knjiga učestvovaće više od 120 izdavača: Knjige za sve generacije

Više od 120 izdavača iz Bosne i Hercegovine, regiona i šire učestvovaće na 34. po redu Internacionalnom sarajevskom sajmu knjiga i učila 2023. koji će se održati od 12. do

BAŠTINA

Behar, bošnjački list za pouku i zabavu počeo izlaziti 1. maja 1900. (pdf prvog broja)

Časopis Behar pokrenut je 1900. godine. Osnivači Behara bili su Edhem Mulabdić, Safvet-beg Bašagić i Osman Nuri Hadžić, a štampanje lista finansirao je veletrgovac iz Tešnja Ademaga Mešić, kojeg su zbog toga smatrao vlasnikom

OTPOR BOSNE

Iz štampe izašla Monografija Drugi Korpus Armije RBiH 1992 – 1995. (Video)

U povodu obilježavanja godišnjice formiranja 2. Korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine, ovih dana je iz štampe izašla monografija, koja na najbolji način svjedoči o uspjesima i doprinosu ovog korpusa.