BHRT i RTV FBiH postigli dogovor, potpisan sporazum o saradnji

BHRT i RTV FBiH postigli dogovor, potpisan sporazum o saradnji

Generalni direktori Radiotelevizije Bosne i Hercegovine (BHRT) Belmin Karamehmedović i Radiotelevizije Federacije BiH (RTV FBiH) Džemal Šabić su potpisali sporazum o poslovnoj saradnji, uz posredovanje državnog Ministarstva komunikacija i transporta.

Iz Upravnog odora BHRT-a su istakli da ovaj sporazum predstavlja korak u rješavanju nikada teže situacije u kojoj se našao BHRT.

“Nakon agonije i neizvjesnosti za ovu medijsku kuću i radnike koja je trajala pola godine, sredstva prikupljena na računu Elektroprivrede BiH od RTV takse bit će raspoređena idućih dana”, naveli su.

Iz UO BHRT-a su saopštili da će nakon potpisivanja ovog sporazuma i doznačavanja novca na račun BHRT-a radnicima biti isplaćena plata, a dogovoreni su i budući, međusobni odnosi i obveze između BHRT-a i FTV-a. 

Osim sporazuma o saradnji, generalni direktor BHRT-a i FTV-a potpisali su i aneks ugovora s Elektroprivredom BiH o prikupljanju RTV takse. 

“BHRT zahvaljuje ministru prometa i veza BiH Edinu Forti na posredovanju i traženju rješenja, kao i svim drugim akterima koji su do sada bili podrška BHRT-u”, dodali su iz UO BHRT-a.

Previous Vlada Slovenije donijela odluku da prizna državu Palestinu kao nezavisnu i suverenu državu
Next Mladi inovatori iz Vogošće efikasno griju vodu korištenjem solarne energije

You might also like

NAŠI DANI

Mladi nezadovoljni subvencijom za stanove u KS, najavili proteste

Grupa predstavnika mladih koji su na konačnoj listi javnog poziva za dobijanje subvencija za rješavanje stambenog pitanja mladih u Kantonu Sarajevo danas je ispred zgrade Vlade KS organizovala press konferenciju

NAŠI DANI

Legendardni komandanti Dudaković i Halilović na tribini u Tuzli: Našu lijepu Bosnu i Hercegovinu ima ko da brani!

  Tematski osvrt na 9. januar 1992. godine na kojem su govorili general Atif Dudaković i Nezim ef. Halilović Muderis, okupio je večeras nekoliko stotina građana u Bosanskom kulturnom centru

NAŠI DANI

U USK SUTRA DAN ŽALOSTI

Vlada USK-a proglasila je 29. januar, dan ukopa trojice mladića, stradalih u saobraćajnoj nesreći, Danom žalosti, javlja rtvusk. Vlada USK-a donijela je Odluku o proglašenju 29. januara Danom žalosti u