Bišćanin Ragib Botonjić student generacije Medicinskog fakulteta u Zagrebu

Bišćanin Ragib Botonjić student generacije Medicinskog fakulteta u Zagrebu

 

Na svečenoj ceremoniji povodom obilježavanja 101. godišnjice Medicinskog Sveučilišta u Zagrebu, Bišćanin Ragib Botonjić proglašen je najboljim studentom generacije.

Ovu prestižnu nagradu uručio mu je dekan Medicinskog fakulteta prof. dr. sci. Marijan Klarica. Nagrada predstavlja najveće priznanje Medicinskog fakulteta u Zagrebu koja se dodjeljuje studentima s najboljim prosjekom ocjena.

Zahvaljujući svome trudu i radu, Botonjić je tokom studiranja dobio i mnogobrojne prilike za obavljanje stručnih praksi, te za usavršavanje na prestižnim svjetskim univerzitetima. Stručnu praksu iz područja kardiologije i kardiokirurgije  obavljao je na  Univerzitetu McGill u kanadskom gradu Montrealu, dok je u Houstonu na Univerzitetu Texas, na jednoj od najboljih svjetskih klinika imao priliku za dodatnu edukaciju na polju kardiokirurgije.

Poznato je da se ova dva univerziteta ubrajaju u najboljih dvadeset univerziteta na svijetu u oblasti medicine.

Biti najbolji student i to u drugoj državi zasigurno  zahtjeva ogroman trud i rad,  a da se isplate pokazuje i činjenica da je Botonjić nakon uspješnog okončanja studija medicine, priliku za daljnji rad dobio u Sveučilišnoj bolnici Sestre Milosrdnice u Zagrebu.

Kada je riječ o marljivim i uspješnim mladim ljudima koji postaju ugledni akademski građani sa respektabilnim profesionalnim karijerama  u raznim oblastima,  grad Bihać zasigurno ima čime da se pohvali.

Ovakvi mladi poput Ragiba Botonjića pomjeraju granice i primjer su drugima da trud, rad i ljubav prema nauci  mogu nanizati zapažene rezultate.

Osim toga, svojim znanjem i uspjehom na najbolji mogući način predstavljaju mjesta iz kojih dolaze. Istinski su ambasadori Bihaća ali i Bosne i Hercegovine.

 

Izvor: uskinfo

Previous Parlament Bosne i Hercegovine sprema Rezoluciju: Bošnjake i Srbe proglasiti konstitutivnim u RH
Next Bosanka i Iranac pokrenuli zajednički biznis: Izrađuju nakit koji osvaja svijet

You might also like

NAUKA I TEHNOLOGIJA

Novi patent inovatora iz Srebrenika: Abdulah Smajlović riješio problem koga nisu uspjeli riješiti Amerikanci i Korejanci!

Abdulah Smajlović, inovator iz Srebrenika, već dugi niz godina uspješno se bavi proizvodnjom i unaprijeđivanjem inovativnih mašina za sušenje i preradu voća, povrća, šumskih plodova i ljekovitog bilja. Nedavno je

NAUKA I TEHNOLOGIJA

Rekonstrukcija i izgradnja edukacionog centra „Čavle“ na Igmanu

Ministar privrede Kantona Sarajevo Adnan Delić potpisao je jučer (utorak) Sporazum o sufinansiranju rekonstrukcije i izgradnje edukacionog centra „Čavle“ na Igmanu sa dekanom Šumarskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu prof.dr. Ahmetom

NAUKA I TEHNOLOGIJA

‘Sad imamo razumijevanja i za Ryanair i za Croatia Airlines u Mostaru, za sve se nađe novaca, a domaće ćemo zatvorit, to ne treba’

Školovanje za pilota, može da košta i više od stotinu hiljada eura. Međutim, iako su troškovi školovanja i obuke vrlo visoki, plate pilota u regiji i dalje nisu ni blizu