Bivši fudbaler Veleža sa kolegom spasio migranta od utapanja u Neretvi

Bivši fudbaler Veleža sa kolegom spasio migranta od utapanja u Neretvi

Hrabar potez Dženana Durakovića

Prava drama odvijala se danas u Mostaru, a junački potez napravio je bivši fudbaler Veleža Dženan Duraković zajedno sa prijateljem.

Jedan od migranata je skočio u Neretvu, iščašio je rame i nije mogao isplivati na površinu, ali na njegovu sreću tu se našao Duraković sa prijateljem Mirzom Pajićem.

Migrant se počeo utapati. Duraković je brzo reagovao, zaronio je u Neretvu i uspio je da ga izvuče sa dna. Za SportSport.ba je ispričao šta se dešavalo:

“Nogama sam ga uspio dići sa dna. Tu je dubina 4-5 metara. Uspio sam mu kroz vodu vidjeti ruku, uhvatio sam ga, nabacio na prsa i uz pomoć Mirze Pajića sam ga ubacio u čamac”, rekao je Duraković za SportSport.ba i ističe da niti u jednom trenutku nije ni pomislio da ga pusti.

“Nisam ga ni pomislio pustiti. Nisam znao o kome se radi, to je i nebitno, bude tu djece svaki dan”, govori Duraković.

Migrant je nakon svega dobro. Nakon tri sata se došao zahvaliti Durakoviću i tražio je patike koje je skinuo prije skoka u Neretvu.

Kako ih nije našao, Dženan je skinuo svoje i poklonio ih je migrantu, te je pokazao koliko srce ima ovaj Rođeni. Herojski čin koji ne bi trebali zaboraviti ni gradski oci. Zahvalnica ovim mladim momcima je najmanje što mogu učiniti. 

Previous Ministar Dedić obišao novi pogon firme „Kolmix“ - vodećeg proizvođača začina u našoj zemlji
Next Lavić: Jedan od najbitnijih poltičkih događaja u historiji Bosne je proglašenje njene autonomije

You might also like

ŽIVOT

U Sarajevu živi oko 30 hiljada Pljevljaka

U Sarajevu nezvanično živi oko 30 hiljada Pljevljaka. Jedno od najaktivnijih udruženja koje okuplja Pljevljake i njihove prijatelje, svake godine organizuje veliki broj manifestacija i realizuje projekte koji ih zbližavaju

ŽIVOT

Priča o Irancu koji je postao Bosanac i pronašao svoj dom u Bihaću

Po zanimanju profesor agronomije, Adel Jalali prije pet godina sa maloljetnim sinom je napustio Iran i krenuo za boljim životom. Prošao je ogroman put ne sluteći da će njegov novi

ŽIVOT

Nauka spojila djecu različitih nacionalnosti u Srebrenici

Mihajlo, Haris i Marica, djeca iz Srebrenice različitih nacionalnosti, zajedno svaki dan posjećuju Makerspace kojeg je pokrenula Fondacija BH Future u tom bosanskohercegovačkom gradu, gdje uz pomoć mentora uče o