Bivši fudbaler Veleža sa kolegom spasio migranta od utapanja u Neretvi

Bivši fudbaler Veleža sa kolegom spasio migranta od utapanja u Neretvi

Hrabar potez Dženana Durakovića

Prava drama odvijala se danas u Mostaru, a junački potez napravio je bivši fudbaler Veleža Dženan Duraković zajedno sa prijateljem.

Jedan od migranata je skočio u Neretvu, iščašio je rame i nije mogao isplivati na površinu, ali na njegovu sreću tu se našao Duraković sa prijateljem Mirzom Pajićem.

Migrant se počeo utapati. Duraković je brzo reagovao, zaronio je u Neretvu i uspio je da ga izvuče sa dna. Za SportSport.ba je ispričao šta se dešavalo:

“Nogama sam ga uspio dići sa dna. Tu je dubina 4-5 metara. Uspio sam mu kroz vodu vidjeti ruku, uhvatio sam ga, nabacio na prsa i uz pomoć Mirze Pajića sam ga ubacio u čamac”, rekao je Duraković za SportSport.ba i ističe da niti u jednom trenutku nije ni pomislio da ga pusti.

“Nisam ga ni pomislio pustiti. Nisam znao o kome se radi, to je i nebitno, bude tu djece svaki dan”, govori Duraković.

Migrant je nakon svega dobro. Nakon tri sata se došao zahvaliti Durakoviću i tražio je patike koje je skinuo prije skoka u Neretvu.

Kako ih nije našao, Dženan je skinuo svoje i poklonio ih je migrantu, te je pokazao koliko srce ima ovaj Rođeni. Herojski čin koji ne bi trebali zaboraviti ni gradski oci. Zahvalnica ovim mladim momcima je najmanje što mogu učiniti. 

Previous Ministar Dedić obišao novi pogon firme „Kolmix“ - vodećeg proizvođača začina u našoj zemlji
Next Lavić: Jedan od najbitnijih poltičkih događaja u historiji Bosne je proglašenje njene autonomije

You might also like

ŽIVOT

Iz Japana u Bosnu: Ljubav bez granica (Video)

Da ljubav nema granica dokaz je i naredna priča nalik filmskom scenariju. Naime, mladi ljubavni par, Kemal iz Bihaća i Rija iz japanskog grada Tottori, vezu su započeli na društvenoj

Ekonomija/Biznis

Zapošljavanje povratnika: Pozitivna priča iz Janje

  Projekt zapošljavanja povratnika koji sa partnerima provodi Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica pokazuje sve veće rezultate, a porodica Osmanbašić iz Janje svjedoči tome. Kao rezultat saradnje Ministarstva i

ŽIVOT

Sve više mladih i uspješnih Bosanaca vraća se u domovinu (VIDEO)

  Entuzijazam prema poslu i pionirska otkrića na polju nanotehnologije čine Suzanu Gotovac-Atlagić osobom koja je mogla pronaći mjesto na univerzitetima širom svijeta ili u Japanu, gdje je počela naučnu