Bjelašnicu danas čistilo 350 volontera

Bjelašnicu danas čistilo 350 volontera

Akcija čišćenja ski-staza, parkinga i zelenih površina na području Babinog Dola na Bjelašnici održana je danas u organizaciji KJKP ZOI 84, Inicijative za Bjelašnicu i Igman, Ski Saveza BiH i magazina bhsportlife.ba.

Ukupno 350 volontera započelo je akciju u 10 sati ispred restorana Benetton gdje su dobili rukavice i vreće za smeće i u skladu sa Covid mjerama bez zadržavanja i okupljanja krenuli u čišćenje terena.

Današnjom akcijom završen je projekat proljetnog čišćenja olimpijske ljepotice Bjelašnice koji su podržali KJKP RAD i Kanton Sarajevo. Projekat je započet još u maju sa nekoliko manjih akcija čišćenja u rejonu izletišta Javorov Do kao i na potezu od Bijelih Voda do kružnog toka u Babinom Dolu, a protekle sedmice završeno je i čišćenje kabastog otpada – istakli su organizatori te se ovom prilikom srdačno zahvalili svim građanima i građankama koji su se danas pridružili akciji.

Kao nagradu svim učesnicima i učesnicama akcije, u periodu od 13:00 – 15:00 ZOI 84 je kao jedan od organizatora obezbijedio je besplatnu uslugu panoramskog razgledanje planine Bjelašnica.

Akciju čišćenja podržali su Općina Trnovo, Oaza, MBA, Franck i El Tarik Oil, a u akciji su pored organizatora učestvovati i skijaši i borderi ski i snowboard klubova iz Kantona Sarajevo te građani i građanke svih dobi.

Previous Glas razuma! Mia Bjelogrlić: Veličanje ratnih zločinaca je sramota
Next Na današnji dan poginuo Zlatni ljiljan ARBiH Safet Isović - "Tigar sa Žuči"

You might also like

BH RAZGLEDNICA

U Neumu otkrili morske organizme za koje je slabo ko vjerovao da žive u bh. moru

Bosanskohercegovački naučnik član Evropske Asocijacije za istraživanje hrskavičastih riba Andrej Gajić otkrio je u Neumu morske organizame za koje niko nije pretpostavljao da žive u bosanskohercegovačkom moru, u ekspediciji koju

BH RAZGLEDNICA

Festival svjetla Sarajevo nudi sasvim drugačije iskustvo posjete muzeju

U Zemaljskom muzeju u Sarajevu u subotu je, na Dan državnosti Bosne i Hercegovine, otvoreno prvo izdanje Festivala svjetla Sarajevo, koji će trajati sve do Dana nezavisnosti BiH 1. marta

BH RAZGLEDNICA

Svjetsko turističko vijeće predviđa sjajnu budućnost za bosanskohercegovački turizam

  Prema najnovijim procjenama ove organizacije, Bosna i Hercegovina će u narednih deset godina povećati direktni udio sektora putovanja i turizma u BDP-u zemlje sa sadašnjih 2,6 posto na 3,4