Blinkena na aerodromu u Turskoj nije dočekao nijedan visoki zvaničnik

Blinkena na aerodromu u Turskoj nije dočekao nijedan visoki zvaničnik

Američki državni sekretar Antony Blinken sastao se u Ankari s turskim ministrom vanjskih poslova Hakanom Fidanom. S turskim zvaničnicima razgovara o trenutnoj situaciji u Gazi. Neposredno uoči Blinkenove posjete, Turska je pozvala svog ambasadora u Izraelu na konsultacije. Erdogan je napao Netanyahua i otvoreno kritikovao SAD zbog saučesništva u zločinima koje je Izrael počinio u Gazi.

Više informacija iz Ankare javlja Resul Serdar.

Prije dolaska u Turkiye, Blinken je prvo posjetio Tel Aviv, u sklopu svoje turneje na Bliskom istoku.

Blinken se ranije sastao s ministrima vanjskih poslova Jordana, Egipta, Saudijske Arabije, Katara i Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) u Amanu, glavnom gradu Jordana, a tema su bili izraelski napadi na Gazu.

Blinken se kasnije sastao s palestinskim predsjednikom Mahmoudom Abbasom na Zapadnoj obali, gdje je bio u “iznenadnoj” posjeti.

Bio je i u posjeti Bagdadu, glavnom gradu Iraka, i razgovarao o dešavanjima u Gazi s premijerom Iraka Muhamedom Shia al-Sudanijem.

Očekuje se da će Blinken nakon Ankare posjetiti Tokio, Seul i New Delhi, prenosi AA.

TRT prikazuje snimak na kojem sevide protesni baneri vidljivi na ruti kretanja američkog državnog sekretara u Turskoj.

Previous Vlasnici štandova u "Kvadrantu" sumnjaju: Požar izbio u dijelu pijace koji je prazan, zašto se vatra proširila tako brzo?
Next Južna Afrika opoziva ambasadora i diplomatsku misiju u Izraelu i optužuje ga za genocid u Gazi

You might also like

NAŠI DANI

Čist zrak na planinama: Bjelašnica puna posjetilaca (Video)

Od zagađenog zraka građani spas traže na planinama. Osim čistog zraka, što posjetitelji Bjelašnice još mogu naći? Na početku otvaranja zimske sezone najavljena su poboljšanja za ljubitelje planina i zimskih

NAŠI DANI

Sky prepiske Titovog pratioca Kadrića: “Uglavnom, predsjednik hoće i nema problema. Sam ili sa diplomatijom, nikakav problem”

“Uglavnom, predsjednik hoće i nema problema. Sam ili sa diplomatijom, nikakav problem”, pisalo je u Sky poruci koju je 23. decembra 2020. godine primio Dženis Kadrić, desna ruka narko bossa

AGRESIJA|GENOCID|URBICID

U naselju Vrbanja kod Bugojna obilježena godišnjica zločina nad Bošnjacima

Polaganjem cvijeća na spomen obilježju u naselju Vrbanja kod Bugojna obilježena je 28. godišnjica zločina nad Bošnjacima. Naime, od 17. do 28. jula u napadu HVO-a ubijeno je 45 civila