Bogićević: Neopozivo povlačenje kandidature znači konačnu odluku

Bogićević: Neopozivo povlačenje kandidature znači konačnu odluku

Bogić Bogićević uputio je večeras dopis predsjedavajućem Gradskog vijeća Sarajeva Jasminu Ademoviću u kojem mu poručuje da ne očekuje njegovo izjašnjenje o današnjem “izboru” za gradonačelnika Sarajeva, jer je to glasanje bilo potpuno bespredmetno.

– Prije dva dana sam javno i neopozivo povukao svoju kandidaturu i o tome obavijestio i predlagača i javnost. Neopozivo povlačenje znači konačnu odluku, o kojoj se dalje ne može razgovarati – istakao je Bogićević.

Dodao je da nije pristao da ostane kandidat, pa prema tome nije ni mogao biti izabran.

Bogićević je naglasio da je jako nekoretno što ni jednom riječju niko na današnjoj sjednici nije ni pomenuo njegovo neopozivo povlačenje kandidature.

– Radi zaustavljanja daljnjih manipulacija mojim imenom, molim Vas da javnost obavijestite o stvarnim činjenicama, prije svega o tome da sam 24. marta neopozivo povukao svoju kandidaturu, te da je stoga današnje glasanje o meni u Gradskom vijeću Sarajeva bilo potpuno bespredmetno i suvišno. Bilo bi pošteno da preuzmete odgovornost za današnja dešavanja u Gradskom vijeću, umjesto što krivicu pokušavate da prebacite na mene, dajući mi neke nove rokove za izjašnjavanje o nečemu o čemu sam se već neopozivo izjasnio – poručio je Bogićević.

– Vijećnici Gradskog vijeća Grada Sarajeva, su danas sa 18 glasova „za“ četiri „nevažeća“ i tri „nepopunjena“ za predsjedavajućeg tog vijeća izabrali Jasmina Ademovića iz stranke Narod i Pravda.

Bogićević je bio jednoglasno izabran na poziciju gradonačelnika glavnog grada.

Previous Bankarstvo: Singapurski magazin izabrao Amera Bukvića za najuspješnijeg direktora
Next Kampanja 'Haj’ na selo' - Sela kao najpoželjnije turističke destinacije

You might also like

AGRESIJA|GENOCID|URBICID

Presuda Ratku Mladiću donosi nove činjenice za reviziju

Do kraja sedmice pravni tim Bosne i Hercegovine na čelu sa Sakibom Softićem trebao bi uputiti zahtjev za reviziju presude Međunarodnog suda pravde. Što će sadržavati bosanskohercegovački zahtjev za reviziju

NAŠI DANI

Novalić zbog rudara dolijeće iz Njemačke: U ponoć sastanak u Vladi

Fadil Novalić, premijer Federacije Bosne i Hercegovine prekinuo put i odmah se vraća za Sarajevo zbog protesta rudara. On čeka let s kojeg će otići na sastanak sa svim članovima

NAŠI DANI

Uz 26. godišnjicu 1. korpusa A RBiH: Više od 6.000 boraca položilo život u odbrani Bosne i Hercegovine

  Učenjem Fatihe i polaganjem cvijeća na Spomen-obilježju ubijenoj djeci Sarajeva, te na Šehidskom mezarju Kovači obilježena je 26. godišnjica formiranja Prvog korpusa Armije RBiH, javlja Anadolu Agency (AA) Brojni