Bogićević: Neopozivo povlačenje kandidature znači konačnu odluku

Bogićević: Neopozivo povlačenje kandidature znači konačnu odluku

Bogić Bogićević uputio je večeras dopis predsjedavajućem Gradskog vijeća Sarajeva Jasminu Ademoviću u kojem mu poručuje da ne očekuje njegovo izjašnjenje o današnjem “izboru” za gradonačelnika Sarajeva, jer je to glasanje bilo potpuno bespredmetno.

– Prije dva dana sam javno i neopozivo povukao svoju kandidaturu i o tome obavijestio i predlagača i javnost. Neopozivo povlačenje znači konačnu odluku, o kojoj se dalje ne može razgovarati – istakao je Bogićević.

Dodao je da nije pristao da ostane kandidat, pa prema tome nije ni mogao biti izabran.

Bogićević je naglasio da je jako nekoretno što ni jednom riječju niko na današnjoj sjednici nije ni pomenuo njegovo neopozivo povlačenje kandidature.

– Radi zaustavljanja daljnjih manipulacija mojim imenom, molim Vas da javnost obavijestite o stvarnim činjenicama, prije svega o tome da sam 24. marta neopozivo povukao svoju kandidaturu, te da je stoga današnje glasanje o meni u Gradskom vijeću Sarajeva bilo potpuno bespredmetno i suvišno. Bilo bi pošteno da preuzmete odgovornost za današnja dešavanja u Gradskom vijeću, umjesto što krivicu pokušavate da prebacite na mene, dajući mi neke nove rokove za izjašnjavanje o nečemu o čemu sam se već neopozivo izjasnio – poručio je Bogićević.

– Vijećnici Gradskog vijeća Grada Sarajeva, su danas sa 18 glasova „za“ četiri „nevažeća“ i tri „nepopunjena“ za predsjedavajućeg tog vijeća izabrali Jasmina Ademovića iz stranke Narod i Pravda.

Bogićević je bio jednoglasno izabran na poziciju gradonačelnika glavnog grada.

Previous Bankarstvo: Singapurski magazin izabrao Amera Bukvića za najuspješnijeg direktora
Next Kampanja 'Haj’ na selo' - Sela kao najpoželjnije turističke destinacije

You might also like

NAŠI DANI

Mirsad Sinanović 11. jula u Potočarima uz mezare dvojice braće ukopaće oca Salčina

Salčin Sinanović će biti ukopan na kolektivnoj dženazi žrtava genocida u Srebrenici 1995. godine, koja će 11. jula ove godine biti obavljena u mezarju Memorijalnog centra Srebrenica – Potočari. Salčinov

NAŠI DANI

Izetbegović: Unatoč svemu, nikad veći i puniji budžeti

Poštovani građani Bosne i Hercegovine, iza nas je teška i izazovna 2022. godina, koju su obilježili ratovi, pandemija koronavirusa, ekonomska i energetska kriza i globalna inflacija. Sve to, uz političke

OTPOR BOSNE

Obilježena 29. godišnjice formiranja 101. motorizovane brigade Prvog korpusa Armije RBiH

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić položio je večeras cvijeće na spomen-obilježje ispred Općine Novi Grad Sarajevo povodom obilježavanja 29. godišnjice formiranja 101. motorizovane brigade Prvog korpusa Armije Republike