Bosanci su srčani i strašni ratnici – da su imali 10% naoružanja kao Srbi ili Hrvati, završili bi rat u svoju korist u maju ’92.

Bosanci su srčani i strašni ratnici – da su imali 10% naoružanja kao Srbi ili Hrvati, završili bi rat u svoju korist u maju ’92.

Zanimljiv komentar na platformi YouTube ostavio je komentator pod pseudonimom Savo Ras Popović (ime crnogorskog oficira i ustanika protiv srpske aneksije CG iz 1918.). On se predstavio kao pravoslavni Crnogorac koji je dobrovoljno učestvovao u agresiji na Bosnu.

Snimak MMA borbe između Ivana Erslana i Jusufa Hajrovića u sekciji komentara otišao je u nesportskom smjeru, ništa neobično u današnjem svijetu. Počelo je komentarom:

Gdje ovog Jusufa iskopaše?! Svaka ulica u Bosni ili Hrvatskoj ima boljeg borca od njega. Uslijedio je odgovor ‘Ivana Perišića’ (ne mislimo da je to poznati hrvatski fudbaler) i komentar:

Muslimani su samo jaki 5 na jedan … to ti oni od malena uče … bilo to ovdje u Njemačkoj ili u BiH.

Na ovaj komentar šovinizma uslijedio je odgovor, nama u Bosni i Hercegovini posebno zanimljiv:

Ja sam se ’92 i ’93 kao dobrovoljac borio u Bosni protiv muslimana tj Bosanaca i mogu ti samo reći da nisi uopšte u pravu. Da su oni imali 10% naoružanja kao Srbi (ja sam pravoslavni Crnogorac) ili Hrvati završili bi rat u svoju korist u Maju ’92. Bosanci su srčani i strašni ratnici. Druga stvar je što država BiH ne ulaže u razvoj sporta – napisao je gorepomenuti dobrovoljac iz Crne Gore.

Poznato je kako je tokom srpsko-crnogorske agresije 1992-1995. te hrvatskog UZP-a u međuvremenu postojao embargo na uvoz oružja. Izvjesno je kako je bio namijenjen nestanak državi Bosni i Hercegovini, kao i Bošnjacima – nad kojima je počinjen genocid.

Ali malobrojni narod velikog srca nije pokleknuo. Organizovan u Armiju Republike Bosne i Hercegovine, jedinu legalnu i legitimnu vojsku na teritoriji naše države, suprotstavio se naizgled moćnim napadačima. I desilo se čudo – čudo bosanskog otpora!

Previous Vojvodina: Sremski Karlovci u 17. vijeku - svi stanovnici Bošnjaci!
Next Bruka zvana Vulin: Kako je ratni huškač postao počasni pilot

You might also like

NAŠI DANI

Manifestacija ”Odbrana BiH – Igman 2022”: Izložba “Domovina u srcu“ i projekcija filma i tribina o heroju Nesibu Malkiću

Programske aktivnosti manifestacije “Odbrana Bosne i Hercegovine – Igman 2022“ nastavljaju se u Bugojnu 1. avgusta i u Ilijašu dan kasnije, javlja AA. U Kulturno-sportskom centru Bugojno u ponedjeljak s

AGRESIJA|GENOCID|URBICID

Godišnjica spaljivanja Orijentalnog instituta u Sarajevu

Danas je 29 godina otkako je sa agresorskih položaja spaljen Orijentalni institut sa 5263 kodeksa rukopisa, 300.000 arhivskih dokumenata i stručnom bibliotekom sa oko 50.000 naslova. Nijedan sud još uvijek

NAŠI DANI

Sturgeon: Srebrenica je bila vrhunac genocidnog plana

Premijerka Škotske Nicola Sturgeon obratila se u četvrtak na Nacionalnoj ceremoniji obilježavanja “Dana sjećanja na Srebrenicu” u Velikoj Britaniji, te tom prilikom poručila da je Srebrenica bila konačna vrhunac genocidnog