Bosanka prodala kuću suosnivaču WhatsAppa za 87 miliona dolara

Bosanka prodala kuću suosnivaču WhatsAppa za 87 miliona dolara

Jan Koum, suosnivač WhatsAppa, platio je 87 miliona dolara za vilu u Malibuu, u Kaliforniji, odmah pored one koju već posjeduje.

Prodavač je Diana (Sanela) Jenkins, bosanska poduzetnica i filantrop. Gospođa Jenkins, osnivačica kompanije za piće Neuro Drinks, prethodno je bila udata za britanskog finansijera Rogera Jenkinsa. Njezin se dom pojavio na tržištu prošlog maja za 125 miliona dolara, objavio je The Wall Street Journal. Nalazi se u Malibuovoj Paradise Cove, a njegovi prethodni vlasnici su Barry Diller i pokojni country pjevač Kenny Rogers.

Sanela Diana Jenkins House Malibu

Postavljeno na vrhu litice, imanje ima uspinjaću/lift koji vodi do okeana (prvobitni vlasnik platio kaznu zbog ugradnje iste).

Na gotovo 3 hektara uključuje jednospratnu kuću s pet spavaćih soba sa zasvođenim plafonima, podovima od riblje kosti i prozorima od poda do stropa koji se otvaraju prema vrtovima. Takođe ima plesni studio i studio za snimanje. Na terenu se nalaze pansion s tri spavaće sobe, bazen, vodopad i jezero Koi, sportsko igralište i stražarnica.

Uspinjača vodi do kabine na obali oceana, koja ima spuštene stropove, mokri bar, ugrađeni roštilj i kamin.

Sanela Diana Jenkins House Malibu

Gospodin Koum, 44, pomogao je u pokretanju WhatsApp-a, servisa za razmjenu poruka putem Interneta, 2009. godine. Nakon što ga je Facebook kupio 2014. godine, ostao je nekoliko godina direktor Facebooka prije nego što je odstupio 2018. Indeks milijardera Bloomberga određuje neto vrijednost 12,5 milijardi dolara.

Previous Grad Sarajevo dao podršku revitalizaciji Botaničkog vrta Zemaljskog muzeja
Next Mehmedagić oslobođen! 'Politički odstrel preko suda. Željela se učiniti velika šteta jednoj od značajnijih institucija, a to je OSA '

You might also like

NAŠI LJUDI

Budimpešta: Obnovljeni nišani muftije Durića, osnivača Islamske zajednice Mađarske

Početkom septembra 2021. godine u Budimpešti upriličena je svečanost u povodu o obnavljanja nišana prvog mađarskog muftije i osnivača Islamske zajednice Mađarske Husein Hilmi-ef. Durića. Skupu su prisustvovali predstavnici vlasti,

NAŠI LJUDI

Dvije bosanske državljanke nalaze se u Gazi, njihov otac apelira: ‘Ako bh. vlasti mogu išta poduzeti da ih evakuišu preko Egipta…’

Dvije bosanskohercegovačke državljanke nalaze se u Gazi i pokušavaju da, u grupi stranih državljana, napuste ovo ratno područje. Sestre Laila i Alia Shaheen rođene su u Palestini, ali posjeduju bh.

NAŠI LJUDI

Bonn: Demonstracije za jedinstvenu Bosnu i Hercegovinu

Članovi bosanskih udruženja u Njemačkoj danas su u Bonnu održali proteste na kojim su izrazili potrebu za jedinstvom Bosnom i Hercegovinom Razlog za proteste je aktuelna politička kriza. Sa demonstracija