Bosanska reprezentacija u sjedećoj odbojci osvojila Zlatnu ligu nacija

Bosanska reprezentacija u sjedećoj odbojci osvojila Zlatnu ligu nacija

Bosna i Hercegovina je osvojila Zlatnu ligu nacija bez ijednog poraza i najavila na najbolji mogući način Paraolimpijske igre koje nas krajem augusta očekuju u Tokiju.

Naši momci u finalu su pobijedili Hrvatsku – 3:0.

Ključna utakmica odigrala se prvog dana kada smo uz veliki preokret pobijedili Evropskog prvaka ekipu Rusije sa 3:2.

-Na ovom takmičenju pokazali smo karakter, zajedništvo i način na koji treba igrati za reprezentativne selekcije. Osvajanje ovog takmičenja i ovakva igra garant su dobrih rezultata na Paraolimpijskim igrama i Evropskom prvenstvu koje nas očekuju ove godine.

Zajedno uz dobru atmosferu i borbu do kraja idemo napasti tron i vratiti se na mjesto na kojem smo godinama bili, idemo napasti ZLATO šampioni, Vi to možete i zaslužujete!

Reprezentaciju na ovom takmičenju činili su: Igrači: Sabahudin Delalić, Asim Medić, Adnan Manko, Dževad Hamzić, Safet Alibašić, Ismet Godinjak, Nizam Čanćar, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ermin Jusufović, Stevan Crnobrnja, Jasmin Brkić. Stručni štab i pomoćno osoblje:

Mirza Hrustemović, Ejub Mehmedović, Zikret Mahmutović, Dževad Šabeta, Brdarić Elvir.

Na pripremama reprezentacije pred ovo takmičenje bili su i Armin Šehić i Edin Đino koji su uz još nekolicinu mladih i talentovanih igrača budućnost ove reprezentacije!

Previous Karate: Svjetska liga za mlade - Mulahalilović osvojio zlato, Busnov srebro
Next Još jedna medalja iz Poreča: Anes Bostandžić juniorski prvak Svjetske lige u karateu

You might also like

SPORT

Kadeti otputovali u Španiju, prvi susret na rasporedu u četvrtak

Kadetska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine otputovala je jučer u Španiju gdje će učestvovati na Svjetskom prvenstvu. Aktuelni evropski prvaci su u 13 sati odletjeli iz Dubrovnika za Barcelonu odakle

SPORT

Halilhodžić: Poznati smo po inatu, vjerujem u pobjedu protiv Belgije

Selektor Japana Vahid Halilhodžić koji se plasirao s nogometnom selekcijom Japana na svjetsko prvenstvo naredne godine izjavio je da vjeruje da se Bosna i Hercegovina može plasirati na SP u

SPORT

Amel Tuka, jedan od najboljih evropskih trkača, traži prvu olimpijsku medalju za Bosnu

Od kada je prvi put učestvovala na Igrama kao nezavisna nacija 1992. godine, Bosna i Hercegovina je slala mali tim na sve olimpijske igre, ali im još nije donio medalju.