Bosanska vlada uplatila 500.000 BAM pomoći Hrvatskoj

Bosanska vlada uplatila 500.000 BAM pomoći Hrvatskoj

Nakon što je jučer na sjednici Komisijeza budžet i financije Zastupničkog doma PSBiH usvojena zastupnička inicijativa Predraga Kojovića, Aide Baručije, Mirjane Marinković-Lepić i Damira Arnauta „kojom se od Vijeća ministara Bosne i Hercegovine traži da izdvoji sredstva za pomoć žrtvama potresa u Hrvatskoj u minimalnom iznosu od 300.000 KM“, Ministarstvo finansija i trezora Bosne i Hercegovine objavilo je da je za tu namjenu iz budžetskih rezervi već uplaćeno 500.000 KM.

Naime, Vijeće ministara Bosne i Hercegovine je na inicijativu Ministarstva finansija i trezora BiH  na 42. sjednici, održanoj 12. januara 2021., usvojilo odluku kojom se za saniranje posljedica potresa iz tekuće rezerve izdvaja 100.000 KM općini B. Kostajnica koja je na granici s Hrvatskom i pretrpjela je značajnu štetu.

Na istoj sjednici usvojena je i odluka o izdvajanju 500.000 KM iz tekuće rezerve radi pružanja međunarodne pomoći Vladi Republike Hrvatske u saniranju posljedica zemljotresa, koji se dogodio krajem decembra 2020. 

Ministarstvo finansija i trezora Bosne i Hercegovine odmah je realizovalo te odluke Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i sredstva doznačilo korisnicima, saopćeno je iz te institucije.

Previous Ekonomija: Tešanj po prometu pretekao i duplo veću Zenicu
Next BPK Goražde i u prošloj godini ostvario suficit u razmjeni roba s inostranstvom

You might also like

NAŠI DANI

Premijer Novalić podržao Izetbegovića stihovima slavnog bosanskog pjesnika

Premijer FBiH Fadil Novalić dao je podršku stranačkom šefu Bakiru Izetbegoviću, već izvjesnom kandidatu za bošnjačkog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine. Premijer je citirao velikog bosanskog pjesnika Mehmedaliju Maka Dizdara

NAŠI DANI

Atos, pas tragač, bio je najveća pomoć članovima bosanskog tima tokom spasilačke misije u Turskoj

Posebno obučeni psi bili su od velike pomoći spasiocima koji su se hrabro odazvali na prvi poziv za pomoć turskom narodu pogođenom razornim zemljotresima. Locirali su mnoge ljude ispod ruševina.

NAŠI DANI

Obilježena 32. godišnjica od pogibije heroja Mehdina Hodžića

SAPNA – Prigodnim programom uz prisustvo velikog broja zvanica iz društveno-političkog života, građana i saboraca, danas je u Zaseoku obilježena 32. godišnjica pogibije heroja odbrambeno-oslobodilačkog rata Mehdina Hodžića i Dan