Bosanska zajednica u Kataru obezbjedila iftarske obroke za preko 1.100 radnika

Bosanska zajednica u Kataru obezbjedila iftarske obroke za preko 1.100 radnika

Ramazan služi kao podsjetnik na važnost dobročinstva i vraćanja zajednici. 

Bosanska zajednica u Kataru obezbijedila je iftar obroke za više od 1.100 radnika u oblasti Abu Nakhlah u saradnji sa Wahabom, lokalnom kompanijom u zaljevskoj državi koja je posvećena minimiziranju rasipanja hrane, navodi se u saopštenju ranije ove sedmice. 

Donacija obroka dolazi usred posljednjih deset dana Ramazana, što služi kao podsjetnik na važnost dobročinstva i vraćanja zajednici. 

Bosanska zajednica u Kataru je “živa grupa iseljenika koji su se aktivno organizirali i učestvovali u različitim volonterskim aktivnostima, podizanju svijesti, dobrobiti i društvenim aktivnostima”, rekao je Vahid Suljić, član osnivač inicijative Bosanske zajednice, za Doha News .

„Motivisani željom da naprave razliku za svoju zajednicu i društvo u cjelini u Kataru, bosanski iseljenici su prihvatili raznoliku i inkluzivnu kulturu zemlje“, dodao je on.

Donacije bosanske zajednice također su viđene u industrijskoj zoni radnom kampu, jer je dopremljeno 40 ramazanskih paketa onima kojima je potrebna. 

Zajednica Bošnjaka je aktivna u zemlji već nekoliko godina, doprinoseći nekoliko volonterskih projekata, uključujući čišćenje plaža.  

I katarske lokalne zajednice i vladine agencije utjelovile su učenja islama u ramazanu kako bi ih dali onima kojima je potrebna.

Govoreći o plodnom pejzažu Katara, Suljić je rekao za Doha News: „Multikulturalno okruženje Katara podstiče sigurnost, odgovornost i održivost, inspirišući zajednicu da ozbiljno shvati svoju ulogu za veće dobro čovječanstva i ličnu korist.

“U protekle tri godine, bosanska zajednica je podijelila više od 3.000 iftarskih obroka u Kataru”, detaljno je naveo.

“Bosanska zajednica ostaje posvećena svom cilju da pozitivno utiče na Katar.”

Previous Ministar vanjskih poslova: Španija će priznati državu Palestinu prije jula
Next Bećirović: U regionu ima onih koji šire obmane i laži, jedan od njih je Aleksandar Vučić

You might also like

NAŠI LJUDI

Senaid Salkičević: U ratu ostao bez noge, kao kickbokser postao svjetski prvak!

Sada već 30-godišnji njemački bokser, bosanskog porijekla, Senaid Salkičević, ispunio je svoj najveći san kada je osvojio TKBC naslov svjetskog prvaka u Rumuniji. Tokom svoje karijere, takmičio se u svim

NAŠI LJUDI

Obilježavanje Dana maternjeg jezika u Geteborgu: ”Mi govorimo bosanski/Vi talar bosniska”

Iako se Dan maternjeg jezika u svijetu obiljžava od 2000.godine, kod nas je ideja o obilježavanju ovoga dana zaživjela tek u posljednjih 5-6 godine, tačnije od 2011. kada je uz

NAŠI DANI

‘Cvijet Srebrenice’ u Saint Louisu

U dvorištu bošnjačke džamije ‘Nur’ u američkom gradu St. Louis dovršen je ‘Cvijet Srebrenice’ – simbol genocida nad Bošnjacima. Nikad ne zaboravimo srebrenički genocid! – poručuju iz St. Louis Islamic