Bosanski džudisti najuspješniji na European Judo Open Sarajevo 2023.

Bosanski džudisti najuspješniji na European Judo Open Sarajevo 2023.

Nakon zlata Anđele Samardžić prvog dana natjecanja na Evropa Open. Drugoga dana naša sportska heroina Larisa Cerić okitila se zlatnom medaljom. Zlatnu medalju priskrbio je i naš Nikola Pljevaljčić, dok su Aleksandra Samardžić i Toni Miletić osvojili srebrene medalje. Sara Marić osojila je bronzu!

U ukupnom plasmanu na EVROPA OPEN-SARAJEVO 2023, natjecanju koje se boduje za svjetsku i olimpijsku ranking listu u konkurenciji 30 zemalja, Bosna i Hercegovina zauzela je 1. Mjesto!

-Ovo je najbolji plasman našeg judo tima ikada na ovom nivou natjecanja – istakao je predsjednik organizacionog odbora ovog takmičenja i trener naših najboljih džudista Branislav Crnogorac.

Nacionalni savez Bosne i Hercegovine po treći put u svojoj historiji domaćin je jednom ovakvom takmičenju koje se boduje za svjetsku ranking-listu, a samim tim i za plasman na Olimpijske igre koje će se sljedeće godine održati u Parizu.

Previous Godišnje se u našoj zemlji proizvede 280.000 litara ekstra djevičanskog ulja
Next Sedad Mulalić, unuk reisa Čauševića, o Izetbegoviću: Apsolutno najzreliji bošnjački političar od nezavisnosti do danas!

You might also like

SPORT

Zmajevi zadržali dvadesetu poziciju na FIFA listi

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine i dalje je u TOP 20 najboljih na svijetu, kao i najbolja selekcija iz ovog dijela Evrope. Prvo mjesto zadržali su Argentinci, slijede ih Belgijanci

SPORT

Rukometni reprezentativci ponosno nose odijela bosanskog brenda ‘Maestro Suits’

Maestro Suits je ekskluzivni brend muških odijela iza kojeg stoji 25 godina stvaranja i uspješnog  poslovanja kompanije Kismet Igrači i stručni štab rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine posjetili su prodajno

SPORT

Kandidatura ZOI Barcelona – Sarajevo 2030 sve izvjesnija

ZAJEDNIČKA KANDIDATURA ZOI BARCELONA – SARAJEVO 2030 Tokom ZOI „Peking 2022“, 09.02.2022. godine, održan je sastanak a na kojem su prisustvovali predsjednik OK BiH g. Marijan Kvesić, potpredsjednik prof.dr. Milanko