Bosanski medicinari: Idemo da pomognemo narodu Sandžaka i kolegama

Bosanski medicinari: Idemo da pomognemo narodu Sandžaka i kolegama

Medicinski timovi uposlenika Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, Hitne pomoći Kantona Sarajevo te Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla otputovali su jutros za Novi Pazar, kako bi u tom gradu pomogli kolegama u borbi protiv koronavirusa

Ljekarski tim je upućen nakon poziva u pomo koji su proteklih sedmica stizali iz Sandžaka zbog velikog broja zaraženih novim koronavirusom. Ono što predstavlja najveći problem je činjenica da je i veliki broj zdravstvenih radnika u Novom Pazaru obolio od COVID-19.

Planirano je da medicinski timovi iz Sarajeva i Tuzle ostanu 14 dana. Iako je prethodno odbila pomoć koja je ponuđena iz Bosne i Hercegovine, ipak, Srbija je naknadno dala saglasnost da bosanski ljekari dođu i pomognu u Novom Pazaru, gdje je situacija sa koronavirusom izuzetno složena.

Ekipa iz Tuzle

Previous Novalić se pridružio Maršu mira: Obaveza mi je kao čovjeku proći bar dijelom rute
Next Nakon trodnevnog pješačenja učesnici "Marša mira" stigli u Potočare

You might also like

ZDRAVLJE

WHO: Glasnogovornik Svjetske zdravstvene organizacije o koronavirusu i zaštiti

Glasnogovornik Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) Tarik Jašarević je za AA izjavio da se u narednom periodu može očekivati više slučajeva zaraze koronavirusom koji je do danas u Kini odnio 132

ZDRAVLJE

Bosanski lijek protiv koronavirusa od četvrtka na tržištu!

Lijek pod zaštićenim nazivom MALCOVIR®, kojeg je razvila kompanija ZADA Pharmaceuticals iz Lukavca i koji se koristi u terapiji liječenja koronavirusa, od sutra će biti dostupan na tržištu Bosne i Hercegovine.

ZDRAVLJE

U Općoj bolnici otvoreno moderno odjeljenje pedijatrije (VIDEO)

Sarajevo je dobilo još jedno, moderno opremljeno odjeljenje pedijatrije kao dio Opće bolnice “Prim. dr. Abdulah Nakaš“.