Bosanski sportisti kroz kampanju ‘Glas sportista’ traže promjene sistemskog finansiranja sporta

Bosanski sportisti kroz kampanju ‘Glas sportista’ traže promjene sistemskog finansiranja sporta

Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine, sportski savezi u BiH i najuspješniji bh. sportisti odlučili su da kroz kampanju „Glas sportista“ potaknu na promjene sistemskog finansiranja vrhunskog sporta u Bosni i Hercegovini.

Kroz ovu kampanju, bh. sportisti pokušavaju apelirati na institucije i nadležna ministarstva na svim nivoima vlasti, kako bi se vrhunski sport, vrhunski sportisti i olimpijci, te reprezentativne selekcije Bosne i Hercegovine konačno počele sistemski finansirati i tretirati kako zaslužuju. 

Tim povodom, jedan od najboljih košarkaša Bosne i Hercegovine Džanan Musa uputio je poruku u kojoj ističe da bi u Bosni i Hercegovini bilo mnogo više vrhunskih sportista kada bi imali adekvatnu pomoć za svoj razvoj i treniranje.

“Ako smo se mi mučili, ne moraju generacije koje dolaze. Formirajmo posebne fondove za podršku mladim olimpijskim nadama i olimpijcima”, poručio je Musa.

Izvor: Agencije

Previous Benjamin-ef. Hodžić: Naš dug prema šehidima je svakodnevna borba za domovinu
Next Na mezarju Kovači obilježen Dan šehida

You might also like

SPORT

US Open: Damir Džumhur u prvom kolu bolji od australskog Bosanca Bernarda Tomića

Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur, 71. igrač na ATP listi, u 1. kolu posljednjeg Grand Slam turnira sezone – US Opena – večeras je pobijedio  Australca bosanskih korijena Bernarda Tomića, 19.

SPORT

Spahić: gospodo, ovo nije vaša privatna imovina nego državna reprezentacija Bosne i Hercegovine!

–Smiješno je i tužno da se na ovaj način trguje u reprezentaciji Bosne i Hercegovine, da se lični interesi stavljaju ispred države i naroda. Tjeranje inata ne smije biti ispred

SPORT

Bosnić: Dat ćemo sve od sebe da se plasiramo u drugi krug kvalifikacija za SP

Muška košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je saznala imena protivnika u prvoj fazi kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, koje će se 2023. godine održati u Indoneziji, Filipinima i Japanu. Naš