Bosanskohercegovački olimpijci doputovali u Rio de Janeiro

Bosanskohercegovački olimpijci doputovali u Rio de Janeiro

Olimpijska reprezentacija Bosne i Hercegovine doputovala je u Rio de Janeiro, gdje će najbolji sportisti Bosne i Hercegovine u narednom periodu nastupiti na najvećoj sportskoj smotri – olimpijskim igrama.

Kako je kazao vođa olimpijske delegacija BiH Said Fazlagić, u Rio su doputovali svi osim tenisera Mirze Bašića, koji će se ekipi pridružiti za par sati, a neki od bh. sportista već su obavili prve treninge.

– Svi osim Bašića su stigli u Rio i moram reći da su se naši brazilski domaćini jako potrudili da sve bude na visokom nivou. Imali smo problema s avionskim prijevozom zbog štrajka Air Francea, ali i to smo uspjeli riješiti i sada je sve kako treba da bude. Već jutros su prve treninge obavili teniser Damir Džumhur, streljačica Tatjana Đekanovic i plivač Mihajlo Čeprkalo – rekao je Fazlagić za Fenu.

amel

Amel Tuka – atletičar koji bi mogao osvojiti olimpijsku medalju

Naglasio je da su Brazilci imali političkih problema u toku pripreme olimpijade, zbog čega je primjetno da im je nedostajalo vremena da ”ušminkaju” olimpijsku infrastrukturu, ali da očekuje da će u svakom slučaju sve vezano za olimpijadu biti na visokom nivou.

– Ne možemo biti nefer i loše ocijeniti organizaciju igara, jer je vidljiv uloženi trud naših domaćina. Mislim da će u svakom slučaju ovo biti, možda ne najbolje organizovana, ali sigurno odlična olimpijada – rekao je generalni sekretar Olimpijskog komiteta BiH.

Bh. teniseri Mirza Bašić i Damir Džumhur prvi će saznati imena protivnika nakon žrijeba koji će biti održan 6. augusta, a prve nastupe na olimpijadi imat će plivačica Amina Kajtaz u disciplini 100m leptir i streljačica Tatjana Đekanović.

Bosnu i Hercegovinu na olimpijadi u Rio de Janeiru predstavljat će atletičari Amel Tuka, Lucija Kimani, Kemal Mešić, Hamza Alić, Mesud Pezer, teniseri Damir Džumhur i Mirza Bašić, plivači Mihajlo Čeprkalo i Amina Kajtaz, džudistkinja Larisa Cerić i streljačica Tatjana Đekanović.

(MiruhBosne)

Previous Kornišoni, zelena grana poljoprivrede Bosne i Hercegovine
Next Ban Borić (1141.-1164.)

You might also like

SPORT

Muslimović: Džeko i ostali, glavu gore.. Vi ste bolan jedina svijetla tačka ovog naroda

Nakon poraza Bosne i Hercegovine na Kipru 3:2 u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Rusiji oglasio se i nekadašnji reprezentativac Zlatan Muslimović. “Džeksone moj dragi, nikoga se ne trebate stiditi

SPORT

Bosanska futsal reprezentacija izborila plasman na EURO!

Futsal reprezentacija Bosne i Hercegovine ostvarila je historijski uspjeh i plasirala se po prvi put na Evropsko prvenstvo koje će u januaru 2022. godine biti održano u Holandiji. Izabranici Ive

SPORT

„U-17“ reprezentativci Bosne i Hercegovine još jednom pobijedili Hrvatsku

Kadetska reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je danas u prijateljskom susretu na stadionu „Tušanj“ u Tuzli vršnjake iz Hrvatske sa 1:0. Jedini pogodak postigao je Armin Imamović u 11’. U